Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ki szabad adni ilyen esetbe a...

Ki szabad adni ilyen esetbe a bakkártya adataimat?

Figyelt kérdés

Szállást szeretnék foglalni külföldön a nyaraláshoz. Többszöri e-mail váltás után döntöttem az adott szállás mellett. Amikor megírtam, hogy szeretnék foglalni, kaptam egy külön word dokumentumot, ami maga a foglaló lap, de kéri rajta a kártya tulajdonosát, számát és érvényességi idejét. Ilyen esetben ki szabad ezek adni vagy inkább ne?

(Utalni kell 30% előleget)

2010. ápr. 26. 15:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Én biztos nem adnám meg a kártyaszámom, főleg így, hogy word dokumentumban kérik. Ezekkel az adatokkal (meg néha kell hozzá a cvc-kód, az a háromjegyű kód a kártya hátulján)lehet használni a kártyát az interneten, bármint lehet vele vásárolni! Nem azt mondom, hogy biztos le akar húzni a szállásadó, de akkor sem adnám ki ezeket az adatokat. Ha elleget kell utalni, mondjon egy bankszámlaszámot, és te utald át oda a pénzt. Ez így tisztességes, szerintem.
2010. ápr. 26. 16:03
 2/9 anonim ***** válasza:
ha utalni kell semmi szükségük a kártyád adataira -
2010. ápr. 26. 16:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a választ, én is kétkedve fogadtam, ezért is kérdeztem inkább rá, bár több helyen is csak kellemes élményeket olvastam a szállással kapcsolatban, de akkor a kártyaszámot inkább kihagyom. A nevemmel és az érvényességi idővel úgysem mennek sokra.
2010. ápr. 26. 18:35
 4/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok, ajánld fel nekik, hogy átutalos a pénzt. Én egyébként sokszor azt szoktam mondani a szállodákban -főleg külföldöm - hogy nincsen bankkártyám. Sehol sem írja, hogy csak bankkártyával lehet fizetni. Fel szoktam ajánlani, hogy fizetek előleget, ha szükséges, természetesen készpénzben. Még sose volt gondom belőle.

Ezt azután vezettem be, hogy egy nayralás alkalmával, mikor megérkeztem a szállodába, lehizátk a kártyámat, ez bevett szokás Távozáskor ugyanazzal a kártyával fizettem, itthon pedig meglepődve észleltem, hogy a szoba árát 2x vették le a kártyáról. Egy hónapig tartó levelezés után persze visszatették az egyik levonást, de akkor felfogadtam, hogy többé nem hozom magam fölöslegesen ilyen helyzetbe. Azóta nekem "nincs bankkártyám", ha valaki nagyon ragaszkodik, akkor utalok, de leginkább készpénzt adok.

2010. ápr. 26. 19:01
 5/9 A kérdező kommentje:
Én is utalással szeretném kifizetni az előleget ezért sem értettem, hogy minek kellenek az adataim, de nem fogom megadni már eldöntöttem. Amúgy a kérdésem még az lenne, hogy ha elutalom a pénzt, de semmi visszajelzést nem kapnék, akkor a bankon keresztül tudok intézni ezzel kapcsolatban valamit vagy keresztet vethetek rá? Eddig akárhányszor utaztam sosem kértek előleget a szálláson, szóval nem vagyok még túl gyakorlott ezzel kapcsolatban. Külföldre még sosem utaltam, a számla adatait is meg kell még fejtenem amit kaptam tőlük.
2010. ápr. 26. 21:32
 6/9 anonim ***** válasza:

nem tudom hogy hova utazol de en 2009 nyaron europaban rengeteg olyan szallodaval talalkoztam ahol csak kartyaval lehetett fizetni.sot olyan is van hogy este 8 ora utan mar csak egy automata van az ajto melett nyitva amin sajat magad fizeted ki a szobadat a karttyadrol es ha minden rendben van nyilik az ajto.

viszont ha te elutalod az osszeget arra bizony keresztet vethetsz ha ugy alakul

2010. ápr. 30. 00:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha átutalod a pénzt, és valami gáz van a szállodával, azt már biztos nem kapod vissza. Mikor nekem 2x vették le a kártyámról a szoba árát, végül visszautalták, tehát normális helyen nincs gond. Csak annak alapján, amiket írtál az adott szálláshelyről, az nemnormális helynek tűnik.

Én elég sokat utazom, és zömében 4-5*-os szállodákban szállunk meg, de olyannal még nem találkoztam, ahol ne fogadták volna ez a készpénzt. Bocs de sztem ez hülyeség. Olyan nincs, hogy nem lehet készpénzzel fizetni.

2010. ápr. 30. 07:35
 8/9 A kérdező kommentje:
Olaszországba mennénk egy viszonylag olcsó kempingbe, ahol egy bungallow-t szeretnénk bérelni. Természetesen ott helyben lehet készpénzzel fizetni, de a 30%-os előleget innen nem tudom csak utalással kifizetni. Megnéztem őket hostelworld-ön és egyéb más helyeken is a látogatók véleményeivel együtt. Egyrészt elég nagy "kemping hálózat" tagja, másrészt alig pár embernek volt semleges vagy rossz véleménye róla. Elküldöm a jelentkezést a kártyám adatai nélkül, és ha azt mondják hogy így rendben van, akkor utalom a pénzt, ha nem, akkor marad a B verzió egy másik szállással.
2010. ápr. 30. 09:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Normális helyeken van egy külön titkosított űrlap, ahol a tranzakciót elvégzik, és ez könnyen lehet, hogy független a szállodától, mert egy szállásközvetítő cég szedi be a pénzt. De az adatokat ott is főleg csak számítógépek látják.
2010. szept. 1. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!