Ki szabad adni ilyen esetbe a bakkártya adataimat?
Szállást szeretnék foglalni külföldön a nyaraláshoz. Többszöri e-mail váltás után döntöttem az adott szállás mellett. Amikor megírtam, hogy szeretnék foglalni, kaptam egy külön word dokumentumot, ami maga a foglaló lap, de kéri rajta a kártya tulajdonosát, számát és érvényességi idejét. Ilyen esetben ki szabad ezek adni vagy inkább ne?
(Utalni kell 30% előleget)
Első vagyok, ajánld fel nekik, hogy átutalos a pénzt. Én egyébként sokszor azt szoktam mondani a szállodákban -főleg külföldöm - hogy nincsen bankkártyám. Sehol sem írja, hogy csak bankkártyával lehet fizetni. Fel szoktam ajánlani, hogy fizetek előleget, ha szükséges, természetesen készpénzben. Még sose volt gondom belőle.
Ezt azután vezettem be, hogy egy nayralás alkalmával, mikor megérkeztem a szállodába, lehizátk a kártyámat, ez bevett szokás Távozáskor ugyanazzal a kártyával fizettem, itthon pedig meglepődve észleltem, hogy a szoba árát 2x vették le a kártyáról. Egy hónapig tartó levelezés után persze visszatették az egyik levonást, de akkor felfogadtam, hogy többé nem hozom magam fölöslegesen ilyen helyzetbe. Azóta nekem "nincs bankkártyám", ha valaki nagyon ragaszkodik, akkor utalok, de leginkább készpénzt adok.
nem tudom hogy hova utazol de en 2009 nyaron europaban rengeteg olyan szallodaval talalkoztam ahol csak kartyaval lehetett fizetni.sot olyan is van hogy este 8 ora utan mar csak egy automata van az ajto melett nyitva amin sajat magad fizeted ki a szobadat a karttyadrol es ha minden rendben van nyilik az ajto.
viszont ha te elutalod az osszeget arra bizony keresztet vethetsz ha ugy alakul
Ha átutalod a pénzt, és valami gáz van a szállodával, azt már biztos nem kapod vissza. Mikor nekem 2x vették le a kártyámról a szoba árát, végül visszautalták, tehát normális helyen nincs gond. Csak annak alapján, amiket írtál az adott szálláshelyről, az nemnormális helynek tűnik.
Én elég sokat utazom, és zömében 4-5*-os szállodákban szállunk meg, de olyannal még nem találkoztam, ahol ne fogadták volna ez a készpénzt. Bocs de sztem ez hülyeség. Olyan nincs, hogy nem lehet készpénzzel fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!