Kezdőoldal » Utazás » Európa » London napi tömegközlekedési...

London napi tömegközlekedési jegy vásárlás?

Figyelt kérdés

Aki már volt kint, esetleg ott él, annak a segítségét szeretném kérni. Készülünk egy pár napos kirándulásra Londonba és szeretnék egy egésznapos jegyet venni. Ezen az oldalon nézem

[link]

Itt úgy írja, hogy a zóna 1-6 az majdnem egész Londont magába foglalja. Ami egy napra $22.50 lenne. Érdemes ezt megvenni? Néztem az egy hetes jegyet is, az $76.50, nem tudom, hogy melyik érné meg jobban. Esetleg valami más javaslat? Szívesen várok más tanácsokat is. Köszönöm.

2016. okt. 15. 09:56
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Sajnos nincs mindenkinek Paypass, ezért inkább mindenki maradna az Oysternél. Kicsit jobban belenéztem, hogy hogyan is működik. Javítsatok ki, ha valamit rosszul mondok.

Szóval veszek 1 kártyát, azt fel lehet tölteni pénzzel. Ha 1-6 zónákon belül mozgok, akkor a napi max limit £11.80, ezután már nem vesz le pénzt a további utazásokért. Ha 3 napot veszek, akkor 3x £11.80 kellene számolnom összesen egy személyre?

[link]

2016. okt. 16. 16:21
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akinek van paypass-os kártyája, az ne vegyen kulon oystert, mert csak feleslegesen fizet a kártyáért. Egy-két éve vezették be, hogy oyster HELYETT lehet paypass-os bankkártyát hasznalni. Ugyan azon a rendszer szerint mukodik, ugyan azokkal az árakkal. Veszi le a pénzt amíg el nem éri a napi limit osszeget. Egyébként szerintem teljesen felesleges annyit kolteni egy napra utazásra. Ha buszt használjátok akkor 5 font korul van a napi limit és bárhová eljuthattok. Ha a szállás van messzebb és nagyon siettek akkor is az az oda-vissza utat jelentené metrón, nem pedig a teljes napos metrózást. A zone 1-2-ban meg megint felesleges metroval menni, mert kis távolságok vannak, nagy a tomeg, tehát idot nem spóroltok, mert mire be tudnátok magatokat gyomoszolni a metrokocsiba, addigra busszal már odaértek a célhoz.
2016. okt. 16. 17:21
 13/13 A kérdező kommentje:
Oké, értem. Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Sokat segítettetek.
2016. okt. 16. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!