Kezdőoldal » Utazás » Európa » Először utazom Erdélybe...

Először utazom Erdélybe (Székelyudvarhely), boldogulok ha csak magyarul beszélek?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom Székelyudvarhelyen nagy többségben vannak a magyar lakosok, ez azt jelenti hogy ha bemegyek egy boltba, nyugodtan köszönjek magyarul, mert jó eséllyel magyar ember fog visszaköszönni?

Több napot kell eltöltenem ott és nem beszélek se angolul, se románul, csak kicsit németül. Jó lenne ha a magyarral elboldogulnék.

2016. szept. 29. 16:01
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Erdély. Te magad írtad. Ezután nem is értem a kérdést.
2016. szept. 29. 17:34
 2/5 anonim ***** válasza:
Székelyudvarhelyen nehezen találsz olyant, aki ne beszélne tökéletesen magyarul. Vagyis az a két-három drb. román is jól tud magyarul. Jó utat.
2016. szept. 29. 17:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Csak addig lehet probléma, amíg odaérsz. Ott aztán meg magyarok.

Viszont a népszavazás óta nem néznek olyan áhitattal mint a 90-es években.

2016. szept. 29. 19:38
 4/5 anonim válasza:
Udvarhelyen nehezen találsz olyat, aki tud románul. :)
2017. jan. 5. 11:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Bementem kb. 5 éve egy boltba elemet vásárolni. Az eladó Besszarábiából települt oda, nem tudott magyarul.
2018. aug. 31. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!