Egyesült Királyságban élő magyarok! Milyen a posta?
Az N.I levélre várjál még, az ügyintézés gyorsasága nem az angolok szokása. A posta meg pocsékabb mint otthon.
Volt, hogy én egy karácsonyi képeslapot májusban kaptam meg. Sokszor előfordul még ma is, hogy vadidegen levelét kapom, mert a postás nagy ívben tojik az utcanévre. A házszám stimmel, és ennyi elég is neki. Kaptam már így csomagot Brazíliából is. Valakinek küldték, hozzám dobták be. Szóval az angol posta megbízhatatlan. Ha csomagot vársz akkor érdemes a szomszédokhoz átkopogni, hátha odaadták, vagy nézd meg a kukás ládákat mert képesek oda is beletenni ha nem veszi át senki.
Én Magyarországon élek, de többször, több különféle okból/alkalommal/helyre kellett Angliába (hivatalos, tértivevényes, elsőbbségi) levelet küldenem munkaügyben.
A tapasztalat: több mint két hét múlva még nyoma sem volt a levélnek a címzetti oldalon, holott Magyarországról a feladást követő napon kilépett a levél. Ezt követően az internetes nyomkövető szerint kb. három-négy héttel a feladás után meg is érkezett a levél a címzetthez, a tértivevény viszont soha(!!!) nem jött vissza. Ezt értsd úgy, hogy EGYSZER SEM. Egész egyszerűen nem küldték vissza. Természetesen bírósági eljárásra így Magyarországon teljességgel alkalmatlan az egész, szóval patt helyzet.
Én nem értem, hogy egy olyan fejlett ország, mint Anglia hogyan engedheti meg magának, hogy a postája konkrétan használhatatlan legyen?
Olyan is volt már, hogy felbélyegzett válaszborítékkal kellett volna levelet küldenem. Na már most ugye arra angol bélyeg kellene, ami itthon nem kapható. Nemzetközi válaszszelvény itthon sincs már sajnos, de mindegy is, mert kinn nem fogadják el. Írtam tehát az angol postának e-mailt, hogy segítségüket kérném a probléma megoldásában. Felajánlottam pár lehetőséget: 1. online megrendelem a bélyeget, 2. átutalás útján fizetek a szolgáltatásért, 3. pénzt teszek rá a borítékba... Válasz: "Nincs megoldás, nem lehet ilyet csinálni." WTF???
Többször jártam már Londonban, mivel amúgy imádom a várost. Legutóbb kb. két hete voltam, és eldöntöttem, hogy az ilyen helyzetek elkerülésére bevásárolok angol bélyegből. Na már most jártam én a várost (nyilván más dolgom is volt, nem csak ez, de figyeltem), és egy darab postát nem láttam! Hol vannak? Nyilván nem ismerem annyira, azért mégsem élek ott, de hogy egyet sem láttam!?
Én nem értem, mi folyik ott, komolyan.
ma 09:05-nek
Angliában olyan postát mint otthon nem találsz. Vannak postai depok amik a város szélén vagy a határán van. Oda lehet menni ha csomagodat vagy tértivevényes leveledet nem tudtad átvenni. De van egy üzlet aminek a neve Vhsmith ami könyvesbolt, újságbolt egyben. Az üzletben van a posta. De vannak más üzletek is ahol bent van a posta. Az üzletek bejáratánál mindig jelzi egy tábla, hogy van posta. Post office táblát kell nézni.
A postai szolgáltatás meg azért pocsék, mert a postás dolgozók nem igazán magas IQ-val rendelkeznek. Nem is igazán fizetik meg őket, így a munkájukban sem lelkesek. Postásokkal vitázni sem tudsz, mert csak vigyorog, és közli, hogy menj a központba ha panaszkodni akarsz.
Még azt sem tartják hibának, ha egy olyan csomagot hoz ki amihez szükség van a címzett aláírására, és nincs otthon, akkor maga a postás aláhamisítja a neved, és beteszi a kukás ládába a csomagot. Rendszeres.
Hát, köszönöm a válaszokat, valahol mélyen reméltem, hogy nem lesz igazam....
1. Nem lehet, hogy a képeslap már azévre szólt? :D
9:05-ös vagyok. Húú, WHSmith-t sokat láttam, de bevallom, a jelzéseket nem néztem rajta... Ciki, de én tényleg azt hittem, Post Office-t kell keresni, mint mindenhol máshol, ahol eddig jártam. :D
Hát, akkor ezt megszívtam, mert ezek szerint tudtam volna venni bélyeget, de már mindegy.
Egyébként se biztos, hogy így van sok értelme, úgysem kaptam volna vissza semmit vele, csak a pénzemet pocsékoltam volna.
Hihetetlen ez az egész számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!