Utazás augusztusban Franciaországba. Mindenki le akar beszélni. Jó ötlet?
A repjegyem is megvan már 1 hónapja, aug. 1-jén megyek, ha az Air France-nál sztrájkolók másképp nem gondolják.
Rendszeresen utazom Fr.o.-ba, idén is kétszer voltam, tavaly ősszel is, amikor az újkeletű terrortámadás után mindenki megijedt, és mindenhonnan az folyt, hogy megerősített biztonsági felügyelet a reptéren, ne merjek menni. Nem volt semmi, egy darab plusz őrt se láttam.
Mostanság azonban picit elszaporodtak ezek az incidensek, Párizson kívül is. Én Bretagne-ba mennék, átszállással a CDG-n.
Hagyjam rá az aggodalmaskodó környezetemet, és merjek gond nélkül menni továbbra is? (1 hónapra) Nem nézek TV-t, ha a család és az ismeretségi köröm 90%-a nem próbálna a hírek fényében visszahúzni, nem is gondolnék bele kétszer.
Évtizedek óta élek Franciaországban, átéltünk már náhány krízist.
Párizsban is laktam vagy húsz évig.
Majdnem minden nyáron, mint ahogy idén is, legalább két hetet töltünk Bretagne-ban, mert az egész család imádja.
Ha állandóan félne az ember, nem lenne ideje élni.
És ha jól meggondolom, a négy fal között is érhet baj, de erre sem gondol az ember örökké, mint ahogy a franciák sem hagyják magukat megfélemlíteni.
Persze ezt Neked kell eldöntened.
De toute manière, bonnes vacances! :)
Ha valóban nem először mész oda, akkor mondhatod magadnak, hogy lényegesen világlátottab, a világ dolgait jobban mégítélni képes vagy, mint az a sok buta magyar ember, aki a tévét nézi, nem utazik és butaságokat beszél.
Indulj neki bátran.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Továbbra is tartom egyébként magam az utazáshoz, de jól esett egy pár megnyugtató válasz.
Ha az átlag hazai TV-néző rokonaimnak és környezetemnek igaza volna, már többszörösen halottnak és fertőzöttnek (minimum H1N1, ebola, Zika, stb.) kéne lennem az elmúlt pár évben, Mo.-n kívül töltött alkalmaim miatt.
En is tobb mint egy evtizede elek itt, ebbol majd 9 evet eltem Parizsban. Es meg elek, pedig sokat repkedek is :)
Szoval szerintem no para, egy tegla is a fejedre eshet barmikor...
En jonnek (mennek) a helyedben.
De szerencsés vagy, hogy megadatik ez a lehetőség! Esetleg rokonok élnek kint, hogy ilyen gyakran mész?
Én nagyon szívesen utaznék el megint Franciaországba, csak sajnos most nincs rá keret. A helyedben tuti mennék, nem a lehetséges veszélyek tartanának vissza. Ennyi erővel bárhol, bármikor lehet bármi bajod! Szóval menj, és je te souhaite un très-très bon voyage et de bonnes vacances !!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!