Kezdőoldal » Utazás » Európa » Szerintetek mi köze van az...

Szerintetek mi köze van az itteni gyámügynek ahhoz, hogy ki akarom vinni a fiamat külföldre?

Figyelt kérdés
Egy kis városba lakom Csongrád megyében.Az itteni gyámügy azt mondta,csak úgy íríthatom ott iskolába a gyerekemet ha kérek az ottani gyámügytől egy környezet tanulmányt.Ha nekik megfelenek a körülményeim akkor engedik itthon,hogy a fiam kivigyem.Már csak azért idegesít ez engem mert kinek mi köze ahhoz,hogy én hova viszem a tulajdon gyerekemet.nincs igazam?hogy van ez igazából?Olyanok írjanak akik már voltak ilyen helyzetben légyszi.
2010. ápr. 17. 12:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem voltam, de több kérdés is felvetődött bennem... pl hogy elvált szülőként vinnéd e? Volt e dolgotok a gyámüggyel? Illetve milyen idős a gyerkőc?

A gyámügynek minden gyerekhez köze van sajnos vagy nem sajnos, akárhogy is él, és ha külföldre visznek egy gyermeket, annak akkor is meg kell teremteni a feltételeit, mivel magyar állampolgár, nem hagyhatják, hogy kividd és ott majd esetleg nyomorogni fog. Nem gondolom, hogy így lenne, de hát ez a módi...

2010. ápr. 17. 21:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Probald meg az apaval megbeszelni, hogy irja ala, hogy a gyerek kulfoldre mehet.

A helyedben egy ugyvedet felkeresnek, esetleg ingyenes jogi tanacsadast, es megkerdeznem tole, hogy mik a jogaink, lehetosegeink, hogy kiskoruval kulfoldre koltozhessunk.

A gyamugy csak a gyerek jogait vedi, tehat ezert van hozza kozuk!

De csak akkor szokott gond lenni, amikor elvalt szulo koltozik kulfoldre, es az apa (vagy anya) nem egyezik ebbe bele.

Ugyvedhez menjel, es kerdezz meg mindent, sok sikert!!!

2010. ápr. 18. 22:37
 3/4 A kérdező kommentje:
már 1 éves kora óta külön vagyunk az apával,és simán beleegyezett abba,hogy kivigyem.nem volt még gondom soha a gyámüggyel.7 éves lesz a fiam szeptemberben,kint akartam beíratni iskolába,de annyira macerás hogy nem fogok most bele.ha férjnél lennék akkor nem lenne beleszólásuk???
2010. ápr. 20. 12:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Akármennyit gondolkodom sem bírom felfogni,hogy mi köze van egy hivatalnak ahhoz mit csinálok a fiammal.Ha csak mert a gyerek érdekeit nézik is,...ne nézze.én itt már bizonyítottam,hogy rendes anya vagyok.a gyámügyes fószer gyerekkorom óta ismer.
2010. ápr. 20. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!