Szicíliában tényleg csak este nyitnak ki a boltok?
Figyelt kérdés
Hallottam olyanról, hogy Szicíliában a nagy meleg miatt (amit ahogy nézek, az elmúlt években nálunk is ilyen hőmérsékletek vannak nyáron) a boltok, hivatalok, meg hasonló helyek nappal zárva vannak, és csak este nyitva ki, reggel pedig bezárnak, mert hogy az emberek is alig mászkálnak az utcán délelőtt és délután. Ez tényleg így van náluk?2016. júl. 16. 02:43
1/4 anonim válasza:
Igen. Sziesztának nevezzük magyarul a nap legmelegebb óráiban tartott munkaközi pihenőt.
2/4 anonim válasza:
"és csak este nyitva ki, reggel pedig bezárnak"
Igen. Így működnek a kuplerájok.
3/4 anonim válasza:
Nem, reggel kinyitnak, kora délután bezárnak szieszta idején, utána kinyitnak.
4/4 anonim válasza:
Általában reggeltől délig (vagy valahogy akörül) vannak nyitva, utána bezárnak, majd 4-5 körül nyitnak ki újra. Ebben az időszakban kb.senki nem megy ki az utcára, inkább csak este mikor már nincs az a nagy meleg. Igaz ahol én voltam az nem fő turisztikai célpont, valószínű egy nagyobb városban ahol sok a turista azért nyitva vannak boltok vagy éttermek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!