Milyen és mennyi élelmiszert vihetek át a Horvát határon?
tisztában vagyok vele, köszönöm
ha már vetted a fáradtságot és írtál, megtennéd, hogy a kérdésre válaszolsz? vagy ha nem tudsz (vagy nem akarsz), akkor egyáltalán nem válaszolsz? köszönöm
"Azt tudom hogy nem vihetünk át nyers húst, halat, tejterméket."
Nem jól tudod, nincsenek ilyen korlátozások.
Ismerősöm most jött haza Horvátországból, vittek magukkal fagyasztott csirkemellet, de nem engedték át a határon, kidobatták velük, mert azt mondták olyat lehet csak, ami felhasználás előtt nem igényel hűtést (ezért írtam hogy nyers). Miután elmesélte keresgéltem a témában és több helyen is olvastam ezt, meg azokat a tejtermékeket is amiket hűteni kell, sőt még azt is, hogy olyan pékárut sem engednek, ami hússal van töltve. Ez most történt, két hete, tehát igenis vannak korlátozások.
Ezért merült fel ez a kérdés, de mindenhol mást olvasok, a kormány oldalain meg nem találok semmit, reméltem valaki belinkel egy megbízható forrást, ami magyarázatot ad a csirkekidobásra, és megtudom esetleg mi egyébre számíthatok még.
Az ismerősöd kifogott egy hülye vámost, aki nem ismeri a szabályokat, ez ellen nincd mit tenni.
Ez a horvát vámhivatal honlapjáról van google-lel fordítva:
Összhangban bizottsági rendelet (EK) számú 206/2009:
Megengedett, korlátozás nélkül az EU-ban a személyi poggyász enter:
a) a küldemények hús, tej és termékeik és egyéb állati termékek, anyatej-helyettesítő, állateledel, a halak és a halászati termékek
NINCSEN VÁMELLENŐRZÉS!
Ezért vámosok sincsenek, csak rendőrök!
Mivel sűrűn megyek át a horvát határon, ezért állítom, hogy nagyzolt/hazudott az ismerősöd!!
Vámszabályok
"2013. július 1-jén Horvátország csatlakozott az Európai Unióhoz. A határátkelőhelyeken megszűnt a vámellenőrzés, a személyi ellenőrzés azonban nem.
Magyar állampolgárok továbbra is érvényes személyi igazolvánnyal (ez lehet régi típusú, füzet alakú, vagy ideiglenes is) vagy útlevéllel léphetnek át a határon. Mind a horvát, mind a magyar rendőrség ellenőrizheti az okmányok érvényességét be-, illetve kilépéskor.
A vámellenőrzés megszüntetése azt jelenti, hogy bár a határon és a határ menti sávban nem lesz vámellenőrzés, az ún. mélységi ellenőrzés megmarad.
A vámmentesen behozható érték 300 EUR a szárazföldi belépésnél, míg a légi és vízi közlekedés esetén 430 EUR. Semmilyen állati eredetű nyers élelmiszert (húst, tojást) nem lehet bevinni Horvátországba!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!