Esküvő után nászút és személyi igazolvány cseréje?
Hamarosan házasodni fogunk a párommal és rá egy hétre már indulunk is nászútra Olaszországba. A kérdésem az lenne, hogy a házasságkötés - és a névváltoztatás - után a személyi igazolvány gyakorlatilag már érvénytelen, újat kell csináltatni. Viszont ha még a régi személyivel utazunk (a repülőjegyen is Ms.-t választottunk ki már, nem Mrs megszólítással foglaltuk) akkor azt valahogy kidobja nekik a rendszer, hogy érvénytelen? Én úgy gondolom, hogy nem, csak az érvényességi időt nézik meg, de érdekelne, hogy Ti mit gondoltok erről.
Köszönöm előre is!
Az anyakönyvvezető is el fogja mondani, hogy van türelmi idő az irataid kicserélésére. Ráérsz, ha hazaértél. A régi névre vedd meg a dolgokat, a régi személyiddel/útleveleddel utazz. Senki se fogja megtudni, hogy megházasodtál, főleg nem azt, hogy változott a neved (ma már nem ez az alapvető).
Én is így voltam Máltán 2 hetet és nem volt semmi gond.
Én is úgy csináltam, ahogy te. Lánykori nevem van a beszállókátyán, és a Ms.-t jelöltem be. Nem "látnak rá", hogy időközben neked megváltozott a neved. Csak megnézik, hogy èrvényes-e, te vagy-e a képen, és egyezik-e a névvel, akinek a jegy lett véve.
Mi Krétára megyünk 6 nappal az esküvő után. Nem hiszem, hogy 5 munkanapon belül megjönnének az új okmányaim, ezért döntöttem úgy, hogy a lánykori nevemet használom (és a régi okmányokat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!