Kezdőoldal » Utazás » Európa » Esküvő után nászút és személyi...

Esküvő után nászút és személyi igazolvány cseréje?

Figyelt kérdés

Hamarosan házasodni fogunk a párommal és rá egy hétre már indulunk is nászútra Olaszországba. A kérdésem az lenne, hogy a házasságkötés - és a névváltoztatás - után a személyi igazolvány gyakorlatilag már érvénytelen, újat kell csináltatni. Viszont ha még a régi személyivel utazunk (a repülőjegyen is Ms.-t választottunk ki már, nem Mrs megszólítással foglaltuk) akkor azt valahogy kidobja nekik a rendszer, hogy érvénytelen? Én úgy gondolom, hogy nem, csak az érvényességi időt nézik meg, de érdekelne, hogy Ti mit gondoltok erről.

Köszönöm előre is!

2016. júl. 10. 17:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az anyakönyvvezető is el fogja mondani, hogy van türelmi idő az irataid kicserélésére. Ráérsz, ha hazaértél. A régi névre vedd meg a dolgokat, a régi személyiddel/útleveleddel utazz. Senki se fogja megtudni, hogy megházasodtál, főleg nem azt, hogy változott a neved (ma már nem ez az alapvető).

Én is így voltam Máltán 2 hetet és nem volt semmi gond.

2016. júl. 10. 17:58
 2/3 anonim ***** válasza:
84%
A régi nevedre vedd meg a repülőjegyet, és arra figyelj, ne utazz egy gépen az anyakönyvvezetőddel.
2016. júl. 10. 18:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is úgy csináltam, ahogy te. Lánykori nevem van a beszállókátyán, és a Ms.-t jelöltem be. Nem "látnak rá", hogy időközben neked megváltozott a neved. Csak megnézik, hogy èrvényes-e, te vagy-e a képen, és egyezik-e a névvel, akinek a jegy lett véve.

Mi Krétára megyünk 6 nappal az esküvő után. Nem hiszem, hogy 5 munkanapon belül megjönnének az új okmányaim, ezért döntöttem úgy, hogy a lánykori nevemet használom (és a régi okmányokat).

2016. júl. 11. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!