Mennyi költőpénzt vigyek Koppenhágába?
Ha esetleg valaki a közeljövőben utazna Koppenhágába hátha jól jön:
- végül 500 dán koronát vittem, plusz biztonság kedvéért 200 Eurót (az volt, nem kellett külön váltani) és bankkártyát
Megszorításokkal, de elég volt. Bőséges reggelit kaptunk a szállodában, az nekem elég volt délutánig. Nem jártam étterembe és kocsmába, de minden este valami "melegételt" ettem (kínai, gyros ...), illetve egyszer-egyszer söröztünk is, de boltból vett itallal. Néhány árkategória (ami eszembe jut és amire költöttem):
- gyorséttermi kaja: már 40-50 koronáért lehet kapni elegendő mennyiségűt (mondjuk gyros+sült krumpli+üdítő 55 DKK, kínai kaja 56 DKK)
- étterem: itt nem ettem, mert az olcsóbbak is 100 koronánál kezdődtek
- kávé: 15 koronánál nem találtam olcsóbbat (frissen őrölt-főzött kávé de elvivős papírpohárban), de 25-30-ért már volt beülős kávézó is
- alkohol: csak sört vettünk, az olyan 5-6 koronánál kezdődött kisboltban 0,33-as helyi de jóízű sör, egyébként kocsmában, vendéglőben 30-40 korona körül volt
- ásványvíz: számított a márka, mert vettem 5,5-ért 2L-est és 18-ért 0,5 literest is
- üdítők szintén 10-20 korona körül voltak kiszereléstől függően
Összefoglalva: tényleg drágább minden sokkal, mint itthon, de odafigyelve elfogadható összegből is ki lehet jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!