Mit gondoltok, melyik a legelegánsabb nagyváros Európában? Melyik város hangulata a legmagasztosabb, legfényesebb, legelőkelőbb?
Azokbol valogatva, amelyeket jol ismerem:
Salzburg, Krakko, Oxford, Genf
Velencet is annak tartanam, de alig van olyan hely/pillanat, amit nem arasztananak el a turistatömegek.
Fövarosok közül is vannak gyönyörüek, de szemely szerint tul sokoldalunak tartom legtöbbjüket, hogy atfogoan elegansnak mondjam öket. Ha a megfelelö helyeken jarsz, Budapestnek is megvan a gyönyörü eleganciaja, de ez biztosan nem az egesz varosrol kijelenthetö.
" Ezt nehéz eldönteni mivel nincs senki aki az összes várost látta volna Európában"
Én bejártam pedig az össze fővárost és népszerűbb várost. Legjobban nekem Szentpétervár tetszett, de szerintem mindenkinek más a tuti.
Érdekes kérdés, mivel a városok önmagukban sem egységesek egyáltalán. Bp-en is van Andrássy és tőle nem messze meg mondjuk a Nyugati aluljáró.
De legyen mondjuk Milánó.
Párizs vagy Szentpétervár.
Nem nagyváros, de magasztos Bécs is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!