Csehországba lehet kávét vagy teát bevinni vagy sem?
Egy oldalon azt találtam, hogy nem, másutt meg nem térnek ki erre. Rokonomat megyek majd látogatni, és a kedvenc itteni jávéjából akartam neki hozni egy csomaggal, meg egy üveg magyar bort. Alkoholt, azt írják, ilyen mennyiségben még simán bevihetek. Az ilyesmi árukról meg ezen a bizonytalan kis félmondatos említésen kívül nem találok infót...
Busszal megyek egyébként. Nem tudom, mennyire ellenőrzik a csomagokat. Mikor Bécsben voltam két hete, volt ellenőrzés a határon a bevándorlás-helyzet miatt, de a csomagokat nem nézték át. Csak személyit/útlevelet kértek.
Elvileg kis mennyiségben kéne, hogy lehessen kávét behozni... Szerintem.
> Persze, EUn belül vagyunk, ajándékként viszed, gondolom nem is utánfutányi raklappal.
És ha utánfutónyi raklappal viszi akkor mi van? Helló! EU alapjogok: áruk szabad mozgása.
Az áruk szabad mozgását – a belső piac négy alapvető szabadságának egyikét – a vámok és a mennyiségi korlátozások megszüntetése, illetve a vámokkal és a mennyiségi korlátozásokkal azonos hatású intézkedések tilalma révén biztosítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!