Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mi van akkor, ha törölték a...

Mi van akkor, ha törölték a gépem?

Figyelt kérdés
Nyáron Valenciába fogok repülni, ez lesz az első repülő utam. Láttam a Budapest Airport honlapján, hogy gyakran törölnek mind induló, mind érkező járatokat. Miért? És ha az enyémet is törölnék, akkor az engem hogy érintene? Nem kell fizetnem új jegyért? És ha csatlakozásom is van, akkor fújhatom az egészet?
2010. ápr. 9. 10:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezt most ne vedd kézpénznek, de leírom én mit tudok ezekről a dolgokról. Úgy tudom, hogy általában időjárás, sztrájk, ilyesmik miatt törlik a gépeket. Ha időben szólnak, hogy a gépedet törölték (2-3 héttel az utazás előtt), akkor vissza kell fizetniük a repjegy árát, ha nem, akkor kártérítést kell fizetniük és/vagy eljuttatni téged valahogy a célhoz, az már az ő dolguk hogy hogyan. Úgy tudom, hogy ha átszálló jegyed van, és ilyesmi miatt lekésed a gépet, akkor a következő cél felé tartó gépre kapsz egy másik jegyet, ami árban hasonló. Ha nem átszálló jegyed van, akkor szívás.
2010. ápr. 9. 14:52
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm, hát elgondolkodtató :)
2010. ápr. 9. 15:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Azért csak nyugodtan foglald le, mi is hónapokkal korábban megszoktuk venni a jegyeket, így olcsóbb. Még sosem történt olyan hogy törölték a járatot, legfeljebb késések fordulhatnak elő...
2010. ápr. 9. 19:55
 4/8 A kérdező kommentje:
értem, és egyébként mennyire hamarabb "kell" vagy inkább célszerű lefoglalni a jegyet, 2-3 hónappal indulás előtt elég? mert mondjuk ha hamarabb, akkor még bármi közbe jöhet, mondjuk bármikor bármi közbe jöhet :)
2010. ápr. 9. 22:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Amennyiben a repülőjegy egybe van foglalva (ezt fapadosnál még ha akarod sem tudod megcsinálni), akkor a teljes utazási szakaszra az utaztató felelősséget vállal. Azaz ha az ő (akár közvetett) hibájából hiúsul meg az utaztatásod, azaz az első szakasz járata törölve lett és ezért nem érted el a csatlakozó szakaszt, akkor a teljes szakaszra vonatkozóan az utaztató megoldást fog keresni (vagy kártérít, vagy más járattal oldja meg).

Amennyiben nem egy repülőjegyben van kiállítva a teljes szakasz, akkor a második és további szakaszok No Show jelöléssel törlésre kerülnek, ha az első szakasz törlése okán nem tudsz elrepülni.

2010. ápr. 10. 17:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Valenciába megy a Wizzair! Foglald le, nyugodtan
2010. ápr. 11. 23:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja ne haragudj Barcelonába és Madridba megy Budapestről! Mindkét városból viszont vagy busszal, vagy vonattal eljutsz a kiválasztott városba. Barcelona-Valencia útvonal pedig nagyon szép :)
2010. ápr. 11. 23:35
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2010. ápr. 12. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!