Ha tenerifén bérelünk egy autót, miközben nincs jogsim, mennyi az esély, hogy elkapnak?
Igen, ellenőrizhetnek.
A jogosítvány nélküli közlekedés bűncselekménynek számít, ezt 3-6 havi szabadságvesztéssel, 12-24 havi pénzbüntetéssel (720-288.000 euró) vagy közmunkával sújthatják.
Ha valami balesetet okoztok , mind kettőtöket becsuknak. Téged is meg azt is aki oda adta neked. Persze nyilván egy sima igazoltatásnál is elkapnak.
De ha nem tudsz autót vezetni, milyen jogon veszélyezteted te a mások életét, egészségét??
Amikor kiberelsz egy autot, meg kell adni hogy ki lesz a sofor, es annak elkerik a jogositvanyat. A rendor mar azert is megbuntet, hogy ha nem az az ember vezet, akit a kolcsonzonel bejegyeztek mint sofor. Ha meg raadasul annak a bejegyzetlen sofornek jogositvanya sincs, akkor kepzelheted...
Az hogy gyakran jaroroznek-e ott, errol nyilvan fogalmunk sincs, nem tudni hogy a tenerifei rendorkapitanysagon eppen milyen lesz az aktualis heti beosztas.
Amikor mi béreltünk Tenerifén autót, a férjem jogsiját elkérték, az ő nevére lett a kocsi bérelve. Akkor megkérdezték, hogy én is akarom majd vezetni a kocsit, mivel igent mondtunk, az én jogsimat is elkérték, azt is felírták.
1 hétig béreltük a kocsit, és háromszor állítottak meg minket a rendőrök rutin ellenőrzéssel. Kedvesek voltak.
Igen, razziaznak. Es igen, ha elkapnak, mindkettotoket megbuntetnek. Ha esetleg balesetet okoztok, az meg sulyosabb,meg ugy is ha nem te voltal a hibas, ilyenkor ugyanis nemcsak buntetojogi felelosseged van hanem polgari jogi is.Az anyagi kart meg kell teritsed teljes egeszeben, emellett annak a szemelynek is karteritest kell fizess akinek pl testi serulest okozott a baleset.
Egyebkent jogsi nelkul valoban oda sem adjak az autot, es ha egy rutinellenorzes soran nem az vezeti a kocsit akinek a never berelve lett az meg nagyobb gaz.
Egyebkent sem ertem hogy juthat ilyen eszedbe. Nincs jogositvanyod, ergo nem vezethetsz. Es a masikat is kellemetlen helyzetbe hozod hiszen ot is megbuntetik jarmuvezetes tiltott atengedeseert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!