London északi része milyen? érdemes odaköltözni?
pl. Holloway, Harringay, Tottenham
..és milyen Ilford(ez keleten van)?
Azt pedig hogy kik költöznek az "eltűnt" fehér angolok helyébe a "Religion" bekezdés alatt találod:
Christian: (2001) 58.23% (2010) 48.42%
Muslim: (2001) 8.46% (2010) 12.39%
Most tulajdonképpen mit is akarsz mondani? Muszlimok aránya nőtt, keresztények aránya csökkent. Ugyanakkor az is érdekes, hogy a vallás nélküliek száma nőtt a legjobban, persze ezt már nem idézted be, valamiért csak két vallást választottál ki. Mindegy. Én egy szóval sem írtam, hogy öregek költöznek ki a városból, azt írtam, hogy az idősebb, módosabb réteg. Annak, hogy ők többségében fehérek, meg vannak a szociológiai okai.
Az élhető városok listájához: valóban nem túl előkelő a 40. hely, főleg ha valamiért elfelejtjük megemlíteni, hogy 230 város van a listán. A legjobb 20%-ban benne lenni, tényleg elég rossz arány...
A lényeg: ezek a statisztikák mennyire jelzik, hogy "egyre lejjebb csúszik" a város? Tőled idéztem.
Ezt írod:
"ma már a lakosság több mint 50%-ban bevándoró,"
Ezzel szemben az általad linkelt oldalon:
"36.7% of London's population are foreign-born"
Most akkor mi van?
13#, a Brit állampolgárságot 8 év ott élés után megkapod ha akarod, innen a statisztika sajátja hogy a 8 éve ott élőket papíron britnek tekinti.
Ezzel szemben máshol meg (gazdag arab országok pl) soha nem kapsz állampolgárságot, ahhoz ott kell születni.
Ugye nem gondolod hogy valaki aki 8 éve oda költözött, de még mindig ugatja az angolt az angollá válik mert van egy Brit útlevele..?
"Muszlimok aránya nőtt, keresztények aránya csökkent. Ugyanakkor az is érdekes, hogy a vallás nélküliek száma nőtt a legjobban, persze ezt már nem idézted be, valamiért csak két vallást választottál ki. Mindegy."
A muszlim családokban átlag van 5 gyerek, egy európaiban meg 2. Nem túl nehéz matek hogy ez milyen lakosságcseréhez vezet.
Most akkor szőrszált hasogatunk? :D
Tök mindegy mik a számok, a muszlimoknak több gyerekük születik mint a nem muszlimoknak. Azaz az eredményt tekintve ugyanaz mint a 2-5 arány.
Na, ebbe hogy kötsz bele? ;)
Én nem kötözködöm, de még mindig nem igazán derült, ki, hogy ezek a statisztikák hogyan mutatják, hogy "csúszik le a város". Azért mert sok a muszlim meg a pogány és egyre több van belőlük? Csak megjegyzem, hogy Bécsben szinte tökéletesen ugyanaz az egyes vallások aránya, mint Londonban:
Mivel Bécset nem tartod egyre lejjebb csúszó városnak gondolom, ezért a lecsúszásnak nem lehet köze a vallásokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!