Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyire megbízható a Bogair...

Mennyire megbízható a Bogair ill. a Morton's Travel?

Figyelt kérdés
Ősszel mennénk Los Angelesbe és már hetek óta keresgélek a neten, hogy hol a legolcsóbb a jegy. Nekem a bogair a Morton's-on keresztül hozza fel azóta is a legolcsóbb jegyet.30-40. 000 ft-tal olcsóbb mint az összes többi magyar és külföldi oldal. Viszont nem tudom, h mennyire megbizható. Ebben tudnátok segíteni? Mert olvastam egy cikket, h volt akiknek a csatlakozó járatot nem foglalták le.

2016. febr. 21. 16:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem sok oldalon kutakodhattál, ha a fenti következtetésre jutottál...
2016. febr. 21. 17:34
 2/6 anonim ***** válasza:

30-40 ezer kulonbsegert nem biztos hogy bevallalnek olyan ceget amirol rosszak a tapasztalatok.

Amugy a kozvetitoknel ez az osszeg altalaban vissza is jon pl kezelesi dij formajaban : (

Ha mar jegyet keresel, akkor -a legitarsasagok honlapja mellett- nezegess a kovetkezo keresoprogramokban : skyscanner, liligo, trivago, kayak, opodo...

Ha lehet, ne kozvetito irodan keresztul vedd a jegyedet... Ugy biztos nem lesz gond.

Es biztositason ne sporolj.

2016. febr. 21. 19:16
 3/6 anonim ***** válasza:

2-es válaszoló, ha nem gond picit vitatkoznék veled két dologban.

Az első, hogy Mortons például a liligo-n és a skyscanneren is fent van, így ha ezeken keresel ugyanúgy közvetítőket fognak ajánlani többnyire.

A második, hogy nekem pont ellenkező tapasztalatom, tapasztalataim vannak. Inkább kifizetem azt a + 4000 Ft-ot egy magyar utazási irodának, mert velük kell kommunikálnom, ők húzzák le a kártyámat, és ha gond van, eddig nekem sokkal könnyebb volt velük egyezkedni. Ez a saját tapasztalatom, de elfogadom azt, ha valaki más tapasztalatokkal rendelkezik. Azt nem értem, hogy miért gondolod, írod, hogy ha légitársaságnál foglalsz közvetlenül biztos nem lesz gond. Szerintem ugyanakkora az esélye a gondnak, max annyi a különbség, hogy a gond rendezésében mással fogsz beszélni.

Ne érts félre nem bírállak, csak nem értem a logikát abban, amit írsz.

2016. febr. 22. 21:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Utolso, igen ez igy van, mindenkinek masok a tapasztalatai. En konkretan sem a Morton's-t sem a Bogair-t nem ismerem, csak azt tudom hogy nekem is a multkor a Skyscanner valami litvan kozvetitot hozott ki a legolcsobbnak, mar eleve a foglalassal voltak bajok, aztan gyorsan le is allitottam a folyamatot amikor utananeztem a neten es eleg sok negativ tapasztalatot irtak roluk. Szoval ezek utan inkabb vettem 150 euroval dragabb jegyet (igaz interkontinentalis jaratrol volt szo az esetemben tehat a 150 euro valoban nem volt jelentos kulonbseg, ez nyilvan EU-n beluli jaratok eseteben nem ugyanaz.)

Illetve tobb esetben is konkretan ugy jartam jobban hogy kozvetlenul a legitarsasagnal foglaltam es nem kozvetitonel. Nyilvan ez sem torvenyszeru, de azota mindig megnezem mind a ket lehetoseget.

Az egyik ilyen eset volt amikor kiderult hogy ha kozvetlenul a legitarsasagnal veszem a jegyemet akkor biztositjak az atszallast gond nelkul abban az esetben is ha kesik a gep (igaz annyit hozza kell tenni hogy ahonnan en utazom haza, oda nem tudok ugyanazzal a legitarsasaggal utazni, csak code share partnerseggel de muszaj legitarsasagot valtanom). Mig ha kozvetiton keresztul vettem volna, akkor a gep kesese eseten 240 euro modositasi dij + a dijkulonbozet fejeben engedtek volna csak fel a kovetkezo jaratra. Tehat ha csatlakozas is van a kepben akkor ezt erdemes eszben tartani...

A masik konkret eset az amerikai korutamkor volt, amikor tobbfele szimulaciot csinaltam, kulonbozo belfoldi fapados repulokkel operalva, mig vegul az American Airlines adott egy kihagyhatatlan ajanlatot... tulajdonkeppen a transzatlanti jegyek araert korbeutazgattam belfoldon is Amerikat, raadasul a csomagok ingyen voltak belfoldon is (kulonben fizetni kellett volna ertuk).

2016. febr. 24. 13:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Azt szeretem ebben az oldalban, hogy sokszínű kérdésekre mindenki bebüfizheti a tapasztalatait. Magabiztosan, anélkül, hogy pironkodnia kellene önnön tanulatlanságán. Ha pedig kellő határozottsággal teszi, még hihető is lehet.

Az előttem válaszoló elmesélte - én nem gondoltam volna, hogy létezik ilyen - de 150 euróval képes volt valamiért többet fizetni, csak azért mert valami nagyon fontosat ő nem értett meg. Terjeszt olyan ostobaságokat, mint hogy csakis a légitársaságnál való egyedüli vásárlás az üdvözítő, mert csakis ők biztosítanak átszállást, a többi hihetetlen butaságát itt nem részletezném...

Az előtte szóló valószínűleg most fizeti meg azt a lustaságát, hogy nem képes kitölteni a neve születési ideje, honnan, hova mezőket egy idegen nyelvű oldalon. a nyelvtuádát, és a középiskolás színvonalát nem minősíteném. A szememben ezzel sincs baj, amíg nem csinál nagy reklámot a butasággal elpalástolt lustaságnak, melyért képes hatalmas pénzeket kifizetni.

No jó, az én cinikus válaszaim olyanok, amilyenek a kérdés minősége. Ha a kérdező valójában feccölt volna bele energiát, hogy szétnézzen, (értsd kb 10 átkitartóan keressen), a morton és a másik gagyi eszébe se jutott volna. De ilyenkor gondolom azt, hogy ha valaki lusta, akkor meg is érdemli.

A legőszintébb választ a 2. válaszadó adta. Látszik, hogy foglalt már, keresett, olvas, és alapvetően tudja, hol kell(ene) a kérdezőnek kutakodnia. Fel is sorolt pár lehetőséget, amin érdemes lenne elindulni, bár hogy amatőr válaszadó, az néhány megjegyzéséből gyorsan kitűnik.

Direkt sarkítok.

Ha a kérdező, és a válaszadók nem vették volna észre, a profi válaszolók elkerülték a kérdést.

Csak mutatóba, Los Angeles Stockholm 76 euró. [link] Teljes árban. SAS-sal. Csomaggal. Igaz, biztosítás nélkül, és erre állítólag nagy szükség lenne.

2016. febr. 24. 15:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Na figyelj kedves elittem valaszoloo. Mar eleg sokszor leszoltal engem hogy buta vagyok, eddig nem reagaltam. Persze konkret erveket nem tudsz felhozni.

Na akkor vegyuk sorra : eleg sokat utazom, ez az egyik hobbim. Sot elegge otthon vagyok a netes jegyvasarlas tekinteteben. Es azt sehol sem irtam hogy egyedul a legitarsasagnal valo jegyvasarlas az udvozito (olvasni tudni kene) hanem hogy nem art megnezni hogy milyen feltetelekkel adnak el jegyeket. Nekem pl meger 150 euroval tobbet, hogy ha veletlenul egy 11 oras ut eseten lekesem a csatlakozasom haza akkor ne kelljen plusz 3-400 eurot kicsngetnem hogy hazajussak. Holott egyutt vettem a jegyeket. De valoszinuleg szerinted ez nem szempont.

Nyelvtudas : anyanyelvi szinten beszelek angolul es franciaul, valamint valamennyire megy meg a spanyol meg az orosz. Eleg magas beosztasban dolgozom kulfoldon szoval muszaj. Szoval nem hinnem hogy ez lenne a problema. Az mar annal inkabb, hogy az utlevelben szereplo ferjezett nevem egyszeruen tul hosszu, es a kedves ceg olyan uzletpolitikat alkalmaz hogy lehetoleg minel tobb esetben hivd fel az o emelt dijas telefonszamukat, adott esetben a "tul spk karakter" megjegyzes szerepelt az urlapon. Nade azt a nevet kellett megadni konyorgom ami az utlevelben szerepel... Szoval itt lett gyanus es utananeztem a cegnek a neten. Amugy nem egyszer foglaltam mar mas tarsasagokkal ( igen, viszonteladokkal is) jegyet a neten es soha nem volt problema. De igen, valoszinuleg igy hogy nem is ismersz, valiszinuleg igazad van hogy folenyesen kimondod hogy a nyelvtudassal van gond...

Az meg hogy nekem mennyire erte meg az amerikai ut legitarsasaggal... Tobb szimulaciot is csinaltam a Parizs- NY - Chicago - San Francisco - LA - Parizs utvonalra, az adott korumenyek kozott es idopontban pont feleannyit fizettem az American Airlines-os teljes korutert mint amennyibe ugyanez belfoldon fapados legitarsasagokkal kerult volna (plusz a csomagdij ugye, de bocs biztos en vagyok az igenytelen ha egy honapra nem csak egy kezipoggyasszal megyek, raadasul ugy hogy a csaladnak is viszek ki itthonrol dolgokat...)

Szoval igen, leirtam a tapasztalataim amik igazak, es tudod nem csak a te igazsagod ervenyes.

Ezert tamasztottam ala megtortent dolgokkal, hogy kimutassam hogy nem minden fekete-feher.

Az hogy nem ismered a tropusokat de felhivom a figyelmed itt elve hogy pont nem akkor van az esos evszak mikor allitod, arra valaszul konkretumok nelkul csak lehulyezni tudsz bicskanyitogato stilusban.

Nem mondtam hogy az en igazsagom az igazsag, csak egy a sok kozul. Arrol tudok nyilatkozni amit megeltem de ha az valakinek a segitsegere valik, akkor kulon jo...

2016. febr. 24. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!