A Madarasi Hargita környékén vannak veszélyes pásztorkutyák?
Figyelt kérdés
Erdélyben szeretnénk nyáron túrázni. Csíkszeredán lenne a szállásunk és Hargitafürdő - Madarasi Hargita környékén szeretnénk túrázni a hegyekben és a kérdésem az lenne, hogy ezen a környéken kell-e tartani veszélyes pásztorkutyáktól?2015. dec. 31. 10:56
1/5 anonim válasza:
Mikor mi voltunk én egy darabot sem láttam.
2/5 anonim válasza:
En ott inkabb a medvek miatt aggodnek, nem a kutyak miatt.
3/5 anonim válasza:
első vagyok, sajnos medvékkel sem találkoztunk viszont találkoztunk egy idős nénivel aki mondta hogy ő már jó pár tíz éve járja az utat ott de medvét még nem látott.
4/5 anonim válasza:
Azért azt nem árt tudni,hogy ott valós veszélyt jelengenek a medvék....viszont nagyon azerencsés az az ember aki lát vagy talalkozik egy példánnyal!
5/5 anonim válasza:
Legyen nálatok sétabot (az erdőben lehet találni bőven ilyen jó métres husángokat), szembe kell tartani a kutyával. De nem jellemző hogy nekiugranak az embernek, inkább csak ugatnak. Amúgy ahol pásztorkutya van, ott pásztor is kell hogy legyen, azok általában visszahívják a kutyákat. Alapjában szerintem biztonságos környék a túrázásra.
A Hargitafürdő- Madarasi Hargita túra oda-vissza kb 20 km, de ez nagyrészt erdős ösvényen vezet. Ritkábban találkozhatsz tisztásokkal, inkább a Madarasi Hargita kopárabb, alkalmasabb pásztorkodásra.
Jó túrázást nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!