Ki, mekkora nyelvtudással vágott neki az au pair munkának?
csak egy kérdés...Anyukával beszélgettél már? gyerekekről tudsz valamit??
Elég fura,hogy csak az apukával tartod a kapcsolatot...
Az is fura,hogy csak alap szavakat tudsz ,de az apukának jó..A gyerekeket hogy fogod így ellátni? hogy mondod el nekik mit szabad mit nem??
Nem árt az óvatosság...(meglepne,ha az anyukával még nem kommunikáltál hisz inkább az anyák azok akiket érdekel,hogy ki vigyázz a gyermekükre...
Ja és még valamit.A szomszédom angol család(itt élek kint) ők is alkalmaznak egy lengyel lányt aki szerintem nagyon kedves,de bátortalan így alig kommunikál...(ha szülők nincsenek otthon inkább lengyelül beszél a 3 gyerekhez)
De nagyon sajnálom szegény lányt,mert a család tökéletesen kihasználja,hogy nem tud angolul,és nem tud csak úgy ide-oda ugrálni a munkahelyek között..Mindent csinál! takarít,főz,mos,még a keret is vele rakatják rendbe..Nagyon sokat dolgozik szegényke,és igazából fizetést sem kap,inkább csak olyan zsebpénzt...(megígérték neki,hogy beíratják nyelvtanfolyamra,de eddig még nem tették)S
Szóval nem árt az óvatosság!!
ma 13:24
javítok
* kertet is vele rakatják rendbe....
Kérdés tényleg hogy hivatalosan találtad a családot?
Ha csak apukával beszélgetsz és neten szedted össze nem közvetítötöl akkor nagyon legyél résen. de ha hivatalosan találtad és éppen apuka aki ezeket intézi, akkor hajrá.
De a nyelvtudás elég. meg fognak a gyerkek érteni és te is magadat. èn leérettségíztem éppenhogy belöle és úgy mentem ki, vagy is alapom volt de beszélni nem tudtam.
Simán fél év után már nagyon ment. Elején a nagy szótár a konyhában volt és mindenki szótárazott a szülök is. Imádtak kikeresni egy egy szót.
én középszinten beszéltem mikor kimentem, 1 év alatt meg még rengeteget fejlődtem. 1ik ismerősöm 1 hónapot tanult előtte angolul, de ő is elboldogult.
OFF: ha gondolod írj privit és megpróbálok segíteni a család keresésben, mivel kint voltam 1 évig.
Sziasztok!
Köszi az eddigi válaszokat. :)
A családot közvetítőn keresztül találtam...illetve ők találtak meg engem. Az apuka intézi gondolom ezeket a dolgokat, eddig rendesnek tűnik. Már beszélt az ügyvédjével, aki elküldte nekem a szerződést, viszont kellene egy kis segítség, mert nem mindent értek az ügyvéd levelében.
Az, hogy alap dolgokat tudok angolul, azt úgy értettem hogy tudok kommunikálni, de csak minimálisan. Szóval nem akadok meg a bemutatkozásnál, hanem azért annál többet tudok ;)
Esetleg valaki tudna segíteni az ügyvéd levelének a lefordításában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!