Angliai magyarok, nektek milyen más nemzetiségű nem angol ismerősötök, munkatársatok és barátaitok vannak kint?
Leginkább az alacsonyan iskolázott munkás rétegre jellemző hogy főként magyarokkal barátkozik, hiszen a nyelvi akadályok, valamint az anyagi adottságok nem igen egednek meg más lehetőséget.
Az én tapasztalatom az, hogy az értelmiségi magyar bevándorlók igyekeznek kerülni a többi magyarral való kapcsolatot. És persze a kettő dolog között van összefüggés.
"Az én tapasztalatom az, hogy az értelmiségi magyar bevándorlók igyekeznek kerülni a többi magyarral való kapcsolatot. "
Szerencsére mi ilyet egyátalán nem tapasztaltunk. Cambridge-ben az egyetemen és a környező kutató központokban több is magyar dolgozik, akik tudnak egymásról, vannak kifejezetten szoros barátságok, lazább ismeretségek, de olyat, hogy valaki kifejezetten kerülte volna a többi magyart nem hallottam szerencsére (mondjuk nyilván nem véletlenül :D). A helyi civilek által szervezett magyar sikolába hétvégenként nagyon sokan viszik a gyereküket, és vegyesen vannak melósok, programozók, kutatók.
Amúgy a labor, ahol dolgozok vannak görögök, van egy osztrák, egy német, egy belga, egy félig ukrán félig német, egy francia és egy angol. Munkán kívül magyarokkal, angolokkal és görögökkel járunk néha össze, de kisgyerekes családként nem túl aktívan. (Több londoni egyetemen dolgozó magyarral is összejárunk. )
Külöben több helyen is éltem külföldön, a magyarok mindenhol nagyon rendesek voltak, és sok, évek óta fennálló barátságot köszönhetek annak, hogy leálltam beszélgetni magyarokkal pl. San Francisco-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!