Angliai magyarok! Milyen Angliában élni?
Sziasztok! A kérdésem leginkább az angliai magyarokhoz szól, vagy akik hosszabb ideig éltek kint Angliában. Néhány kérdést szeretnék feltenni nektek.
1. Milyen érzés olyan országban élni, ahol teljesen más a kultúra?
2. Milyenek az igazi angol emberek viszonyulása a magyar emberhez?
3. Tényleg lehúzzák a magyar emberek 90%-a a másik magyart?
4. Egyedül vágtál neki, vagy társasággal (barát, család stb)
5. Volt már fix szállásod, vagy eleinte szállodába mentél?
6. Tényleg víz ízű a gyümölcs/zöldség?
7. Tényleg rossz ízű a csapvíz?
8. Mennyi kezdő pénzzel mentél/mentetek ki?
9. Mi volt az első munkád/munkátok?
10. Tényleg nehéz egy brit akcentust megérteni, legyen akármilyen nyelvvizsgád?
11. Ott ahol élsz van Halloween?
12. Tényleg kb. 5 évente esik pár centi hó?
13. Tényleg nagyon romos állapotú az összes kivehető szoba/ház?
14. Nem tévedtetek el az elején?
15. Utazás előtt mennyi ideig, illetve mennyire mélyen terveztétek el az utazást?
16. A saját szakmádban dolgozol?
17. Mennyi ideje élsz már kint?
18. Jobbak az ottani boltok árufelhozatala az itteni boltokénál?
19. Tényleg nem nagyon foglalkoznak a britek a másik embernek az öltözködésével?
20. Mennyi brit szokást vettetek át?
21. Van valami magyar ünnep amit megtartotok?
22. Tényleg butábbak a britek nagyrésze a magyaroknál?
23. Sok magyar van kint?
24. Stabilabb az ottani politikai helyzet az itteninél?
25. Tényleg az Apple termékek elterjedtebbek mint a Windows, vagy az Androidos termékek?
26. Hány Fontot hagytok ott a boltba egy nagybevásárlás után?
27. Tényleg rossz az angol közbiztonság?
Nos ezt a 27 darab kérdést szerettem volna feltenni:). Természetesen minden normális válaszadónak megy a zöld kéz!!:) Előre nagyon-nagyon köszönöm szépen!
1, szar. Nem fejteném ki jobban mert az oldalról is kitiltanának...
2, rohadtul nem érdekli hogy magyar vagy,vagy sem
3, igen
4, párral
5, volt
6, az olcsó igen
7, nem
8, 700 font
9, kozmetikai cuccok bemutató polcát lövöldöztem össze szeggel
10, a brittet nem, de ez a legkevesebb amivel találkozni fogsz
11, van
12, majdnem minden évben esett eddig
13, igen, itt mindenki lepukkant romos lyukban lakik. Miért lenne romos?
14, nem. Van térkép.
15, nem sokáig, nem nagyon
16, nem
17, 10 év
18 nem
19 ha foglalkoznak is vele, mi közük hozzá, vagy mit érdekli a másik embert hogy a brit mit szól hozza?
20, tejjel iszom a teát
21 nincs
22 ha butának lennének akkor nem mi jönnénk ide hanem ők Magyarországra
23 sok
24 nem tudom
25 igen, legalábbis én sokkal több embernél látok iPhonet mint nem iPhone-t
26, 40-60, na nagyon nagy akkor 100+
27, környéke válogatja
8 éve élek kinn, kinn is maradok:
1, igen is, meg nem is. Vannak jó részei a dolognak és vannak rossz részei is.
2, Hótra nem izgatja őket, hogy melyik országból jöttél. Elég jól bánnak a külföldiekkel, ha látják, hogy tényleg normális az illető. Persze legbelül biztos felmerül benne, hogy icipicit zavarja.
3, Igen, vannak olyanok, de vannak normálisak is. Én pl nem húzok le senkit.
4, párommal vágtunk neki, azóta is vele vagyok, senki más nem jött velünk.
5, szállást egy már kinn élő középiskolás osztálytársam intézett. Épp költözni akart és úgy bérelt házat, hogy elférjünk mi is.
6, igen, tényleg, habár néha a piacról ki lehet fogni, nekem még csak egyszer sikerült. Néha boltban is lehet elég finom gyümölcsöt szerezni. De mindenből egy kicsit a drágábbat kell venni, ha valami ízeset akarsz. Ki kell tapasztalni, melyiknek van a legtöbb íze.
7, változó. Laktam már olyan helyen, ahol iszonyat gáz volt az íze. Most egész iható.
8, Akkoriban 1300 font körül jöttünk ketten ki, fejenként 250 ezer forint volt.
9, Az első munkám egy étteremnél volt takarító és rendezvény előkészítő, valamint pincér a rendezvényeken. Párom azóta ott dolgozik, ahol kezdte...mázlista:D
10, A britt az símán érthető. A színes...na, az már valami:D
11, Igen, tartják. Gondolkodok rajta, hogy idén a nagyobbik lányunkkal elkezdjük-5 éves.
12, nem teljesen igaz. 1. évben semmi nem volt, csak egy kábé fél percig esett, de tényleg. 2. évben már kicsit több, de elolvadt, mihelyst érintette a talajt. 3. évben még több volt, kábé 2-5cm maradt meg, 4. évben még több volt és azt hiszem, 6. évben már egész rendesen esett. Tavaly és tavaly előtt ha jól emlékszem nem nagyon volt.
De tudom, hogy két egymást követő évben egész szépen esett, lehetett szánkózni is, még hóembert is építettünk.
13, hát ha a legolcsóbbat keresed...de szerencsésnek is kell lenni. Én egy nagyon jó ingatlanba voltam legutóbb és nem fizettem érte túl sokat. Persze voltam már olyanba, ahol kezet lehetett mosni a falról és szó szerint lyukas volt a ház itt-ott, ahol a patkányok szaladgáltak, másutt meg csigák keltettek reggelente.
14, először azt hittem, el fogok tévedni, mert minden utca egyforma. Úgyhogy pár alkalom erejéig térképpel indultam neki:D De aztán látod a különbségeket, meg ha toronyiránt mész és kinyitod a szád, akkor nem kell térkép.
15, hát azt hiszem kevesen tervezik évekig az utazást:D Fősuli 2. évében ismerkedtem meg párommal-első félévben, és 2. félévre már szinte biztosak voltunk, hogy nekivágunk. Szóval 2.5 évig terveztük:D
16, nem. Tanítónő végzettségem van, nem az vagyok.
17, ezt már írtam, 8 éve-pontosabban egy hét múlva leszünk évfordulósak:D
18, Minőségre? vagy választékra? Van, ami jobb, van, ami nem.
19, pizsiben is kiszaladhatsz a boltban, magasról tojnak rá, és énekelhetsz is az utcán:D
20, lassan mászik be az életedbe az egész. Először még fúj angol reggeli, pár év múlva meg: Na, eszünk ma vacsira angol reggelit?
21, A karácsonyt 24.-én tartjuk, ebből nem tudok engedni. viszont a télapót idéntől beszüntetjük. Nem akarom bekavarni a gyereket.
22, vannak elég buták...meg mindent pont ellenkezőleg gondolnak-ez nem mindig jelenti azt, hogy rosszul gondolják
23, egyre többen, igen
24, politikát azt inkább hagyjuk
25, nem tudom, nekem nem az van:D
26, 50-100 font
27, attól függ, hol élsz.
1. Nem annyira más a kultúra. Mondjuk lehet azért érzem így, mert szinte egész életemben angol tagozatos voltam minden sulimban, és rengeteget tanultunk a brit kultúráról és töriről.
2. Minden embernek más. Ezeket az általánosító kérdéseket nem szeretem.
3. Nem ismerek sok magyart, legtöbbjükkel csak úgy összefutottunk véletlenül, beszélgettünk pár percig és elbúcsúztunk. Volt, aki meghívott kávéra, ez nagyon nem lehúzás :D Persze lehet ő azóta azt terjeszti, hogy én húztam le, de hát ő ajánlotta fel, én csak elfogadtam :D
4. Először egyedül, majd utánam jöttek.
5. Fix. volt.
6. Attól függ, hol veszed. Magyarországon is ettem már vízízű gyümölcsöt, és kint is van finom ízű.
7. Ahogy Magyarországon se egységes mindenhol a csapvíz minősége, úgy itt se. De itt legalább ingyen van, nálunk legalábbis nem kell fizetni érte. Valahol állítólag igen.
8. Kb. 6-700 font.
9. Szállodai felszolgáló.
10. Attól függ, milyen akcentus. Briten belül is rengeteg van, bármelyikhez hozzá lehet szokni.
11. Van.
12. Nem vagyok még kint 5 éve, de most év elején esett.
13. Ez egy buta tévhit, mint ahogy a 10 néger/arab lakótársas duma is az. Nem tudom, ki terjeszti ezeket, de az tuti nem volt még kint. Én eddig még csak szép albérletekkel találkoztam.
14. Mindenhol vannak térképek, és itt nem rongálnak, firkálnak annyit, mint Magyarországon, szóval még használható is.
15. Pár hónappal előre kellett megvenni a repülőjegyet, kb. onnantól.
16. Nem erről van papírom, de azt csinálom, amit szeretek.
17. 1 év.
18. Attól függ. Jó natúrkozmetikumot megfizethető áron pl. még itt nem találtam, otthonról hordom ki őket.
19. Valaki igen, valaki meg nem.
20. Brit szavakat és kifejezéseket elég sokat. Pár kaját is megszerettem. De amúgy nem tudom.
21. Konkrétan magyar nincs, de van húsvét, karácsony, ami egybeesik.
22. A fogalmazás talán jobban megy nekik, mint neked :D
23. Ezt inkább guglizd ki, én még nem számoltam meg őket.
24. Otthon se követtem a politikát, itt se nagyon.
25. Nem szoktam mások laptopját, telefonját bámulni, nekem windows-os laptopom van és androidos telefonom.
26. Nem többet, mint Magyarországon. Kivéve ha valami nagyon spéci háztartási dolgot veszek.
27. A magyarnál nem rosszabb.
1. Jó, igazából ha csak körbe nézel bármelyik utcán, rájössz, hogy rengeteg más kultúrájú ember él itt. Számomra csak pár fura dolog van az angolok kultúrájában.
2. Mivel sokféle nép él itt, így ugyanúgy átlagosan kezelnek, pl. az én munkahelyemen 5x kedvesebbek az angolok, mint a magyar munkatársaim :)
3. Volt rá példa, tapasztaltam is. De persze vannak kivételek.
4. Testvérem után jöttem ki, utána jöttek a szüleim is
5. Nekem ez egyszerű volt, mivel testvéremnek lakása van.
6. Van amelyik igen, de pl én olyan finom epret meg szőlőt ettem itt kint. Megfelelő helyről kell vásárolni, de persze így is becsúszhat egyszer-kétszer.
7. Nem rossz a csapvíz, sokkal jobb szerintem az otthoninál.
8. Azt hiszem 680 font
9. Én takarítok jelenleg, nyelvtudásom miatt is, meg mert ezt sikerült találni, vagyis tesóm tudta ledumálni egy ismerősével.
10. Ez változó, van olyan akit megértek, és van olyan akiről azthiszem valami teljesen más nyelvet beszél :D
11. Van
12. Én tél közepén jöttem ki, és jó párszor esett a hó, de mindig elolvadt.
13. Nem. Vannak persze rossz állapotú lakások, de azok inkább eladóak mint kiadóak.
14. 2 éve jártam már ebben a városban, és jó a memóriám, úgy hogy nem. Plusz vannak olyan magas épületek, amiből ki lehetett indulni, hogy mi merre.
15. Én nem terveztem, csak felmerült tavaly ősszel, hogy kijövök, aztán csak annyit vettem észre Januárba, hogy ülök a repülőn:D
16. Nem, nincs szakmám, mert épp hogy leérettségiztem, és kijöttem, de szeretnék most szakmát, amiben itt elhelyezkedhetek.
17. 12.-én lesz meg a 9. hónap
18. Van pár dolog amit hiányolok, de azt is be lehet szerezni, csak meg kell találni a megfelelő helyet. De ha valami magyar különlegességet keresel, van pár magyar bolt itt kint is.
19. Ó hát ha látnád néhány britt hogy öltözködik :D Másodiknak igaza van, nem egy ember jár pizsamába+papucsba boltba
20. Én egyenlőre még egyet se.
21. Nincs
22. Vannak elég érdekes emberek. De ebbe nem megyek bele, mert hosszú lenne.
23. Vagyunk egy páran. Ahol én lakom kb 20 magyarról tudok, de apám nem egyszer hallott magyar szót már a városba, tehát kitudja mennyien vagyunk itt
24. Szeretek kimaradni a politikából, úgy hogy fogalmam sincs
25. Sokan használnak Iphone-t, de azt nem tudnám megmondani, hogy hány százalékban oszlik el a másik két termékkel szemben.
26. Én egy hónap alatt nagyjából 80-90 fontot költök kajára, mást nagyon nem veszek magamnak. Néha egy két plusz becsúszik.
27. Belvárosban élek, de nem nagyon hallottam még olyan híreket, hogy ezt megtámadták, meg azt leszúrták. Magyarnál jobb az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!