Németország? Aki volt kinn annak mi a tapasztalata?
Milyen kinn a megélhetés?
(étel, albérlet, spórolás, stb).
Az emberek sokal rendesebbek.
Az ételek nekem nem jönnek be,de ha tudsz főzni össze tudsz magadnak állítani valami finomat.
A fizetés sokkal jobb és sokal több mindent meg tudsz venni,mint itthon.Még olyanokat is amiket talán itthon,soha nem vennél meg mert drága.Az albérlet húzos,de megoldható.Sporolni akkor tudsz a legjobban ha szállós munkahelyed van és még ételt is kapsz.Akkor nagyon sokat meg tudsz spórolni! Annyit amenyit itthon talán soha.
Én látogatóba járok ki aztán így maga az egész korrekt lenne de:
A legtöbb német elég lenéző, drága az albérlet, elég sok szolgáltatás meg szórakozási lehetőség szintén.
Ha dolgozni mész jobb, ha közeli ismerős által, mert a német/magyar/török úgy átver, hogy észre se veszed.
Egyébként ha észnél vagy meg van ismerős elég jól el lehet lenni.
Attól függ mik az igényeid. Én Hessen-ben voltam kis falukban, az élet elég nyugodt arrafele. Albérlet még ott vidéken is 400 eurótól indul, minimálbér 900 körül van, tehát sejthető, hogy abból nem lehet semmire jutni, mivel autót is fent kell tartani.
Többnyire minden annyiba kerül mint itthon, de van ami sokkal drágább, van ami olcsóbb.
Kommunikálni csak németül lehet, ezt csak azért írom, mert pl nekem nem az erősségem, viszon angolul beszélek, de azzal nem sokra mentem. A 30-40 fölötti korosztályból senki nem értett angolul.
Az idő mindig hidegebb mint itthon, és elég esős.
Összességében nekem nagyon unalmas volt a falusi élet, de kézhez kaptam napi 100 eurót feketén, tehát nem volt panaszra okom.
Karlsruhéban voltam kint egy félévet diákként. Az emberek alapvetően kedvesek és sokkal pozitívabbak, mint itthon. Diákként egy kicsit hiányoltam azt a pezsgő életet, ami Budapesten van, de ettől függetlenül tetszett.
Kint többnyire Aldiban meg Lidlben vásároltam, esetleg Pennyben, árban összességében hasonló, mint itthon, talán egy picit még olcsóbb is. A pékáruk drágák nagyon, de a tartós cikkek pl. tészta, konzervek, csoki meg ilyenek azok számottevően olcsóbbak. Kajáldák összességében elég drágák, talán 1-2 gyrosos van vállalható áron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!