Angliába való kiköltözéshez ezek kellenek-e a gyereknek?
Személyi igazolvány is érvényes utazási okmánynak minősül?
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
Igen, az. Én a gyerekeknek a személyit (már születéstőé lehet kérni, nem csak 14 éves kortól)is megcsináltattam és az útlevelet is. Ugyanis más időpontban van a lejárata és ha az egyik dokumentum lejár vagy elveszik, akkor a másikkal még tudtok utazni. Én máshol élek külföldön, de több kisgyerekes megjárta, hogy épp rossz időpontban kellett hazautazni mert lejárt a gyerek irata és a másik nem volt.
A születési anyakönyvi kivonat meg már 3 nyelvű (magyar-angol-francia), azt nem kell fordíttatni. Ha a te gyerekednek még a régi kicsi van, nem az új A4-es, akkor menj be az anyakönyvi hivatalba, 2000 vagy 2200 Ft-ért (nem emlékszem mennyi pontosan) adnak újat és az már eleve angolul is van, azt nem kell fordíttatni.
Oltási könyvet én nem fordíttatnám csak ha kérik. Vigyétek el és ha kérik fordíttatva akkor majd gyorsan elintézitek, addig ne adjatok ki rá pénzt. Tőlem másik EU-s országban gond nélkül elfogadták.
A kék egészségügyi kártyát váltsátok ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!