Londonba oyster vagy travelcard,2 for 1 kedvezmény hogyan?
Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek mi éri meg a legjobban ha 4 éjszakára utazunk Londonba és sokat szeretnénk közlekedni?
Néztem az oyster card-ot, szerintem ezzel járnék a legjobban mert maximum azt hiszem 10 font korul von le egy nap, azaz ha 4 napig használnám akkor max 40 fontot. (Távozás napján úgyis csak keveset, tehát max 45 font.) tehát 18ezer Ft legrosszabb esetben. (Javítsatok ki, ha tévedek). De akkor ez korlátlan, nem csak 1-2 zónás? Vagy ha kimegyek a távolabbi zónákba ott már más a limit?
Mert elgondolkodtam a travelcardon, ami korlátlan közlekedés, az az 1-2 zónára 16ezer, de mint mondtam lehet hogy utaznánk lejjebb (Canehill), az nem tudom melyik zónába tartozik. Mert ha az plusz költség és oysterrel olcsóbban kijönnék maradna az oyster.
A 7 napos travelcard 30.000ért meg szerintem felejtős, tényleg azalatt a 4 nap alatt korlátlanul utazok oysterrel jobban megéri.
Plusz a 2 for 1 kedvezmény érdekelne, olvastam hogy travelcard mellé jár, de olyat is, hogy travelcard nélkül is, mindössze kell egy retúrjegy Londonba. Tehát ha a Luton reptérről elmennék a vasútig, ott vennék egy retúr jegyet Londonba, akkor azzal amíg vissza nem jövök érvényes a 2 for 1?
Tudom, hogy össze-vissza írtam, de igazából annyi érdekelne hogy oysterrel vagy travelcarddal járnék jól ezalatt a 4 nap alatt?
Köszi.
Javítok: "7 napos travelcard 30.000ért"
7 napos 1-6 zónás travelcard 30-ért.
itt nézd meg, melyik zónára mennyi a daily cap oysterrel. Amúgy az oyster a legolcsóbb megoldás, de ezt látni fogod. Ahhoz, hogy megtudd Canehill melyik zóna, csak le kell töltened egy metrótérképet és megnézni rajta. A 2 for 1 kedvezmény különböző belépőkre vonatkozik, nem utazásra.
Koszi a linket. Bocsi nem irtam, de a 2 for 1ben a london eye es stb kedvezmenyekre gondoltam. Mivel 10ezer mindennek a belepoje, es ha tenyleg igaz hogy csak retur vonatjegy kell hozza, akkor mindenkepp kihasznalnam.
Esetleg ha a wizzairnel foglalok transzfert is ami elvisz a repterrol a vasutallomasra es onnan vonat, akkor az ervenyes ezekre a kedvezmenyekre, vagy ezt ott kell megvennem es kulon mondanom? Errol ha valami infot tudsz azt megkoszonnem.
Ezt irja a wizzairnel: "Foglaljon vonat transzfert London Luton Repülőtér és London központja között, a Thameslink trains vonataira. "
Köszi, kicsit nézelődtem, de az a baj, hogy szerintem a London Luton reptérről ami megy vonat az Thameslink, és nem a National Rail..
Vagy tévedek?
Mert akkor gondolom arra nem érvényes ez a kedvezmény, úgy mint az oyster sem érvényes erre a vonat útra. (Ha jól tudom)
Láttam ezt az oldalt, elég ha itt beleteszem a kosárba a kuponokat és letöltöm, ott meg veszek majd vonatjegyet?
Ha igaz amit fent írtam, akkor lehetséges, hogy veszek egy retúr jegyet valamelyik állomáson (azért retúr mert azt olvastam csak úgy érvényes minden napra a kedvezmény, amúgy csak 1 napra) majd ha Londonban vagyunk, és nem is utazok rajta? (Ha már 2-3 ilyen helyet megnézünk, az már 20-30ezer Ft egy főre.. Gondolom vonatjeggyel jobban megúszom..)
Elfogadják így is? Mi a legcélszerűbb, legolcsóbb? (Ha már egyszer úgyse utazok rajta..)
Egyébként a Hyde Park Apartmanba megyünk, a hyde park északi részén. Mit javasolsz, ott vegyek valahol, vagy mi a legjobb megoldás? Köszi szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!