Mi kell az Olaszországi letelepedéshez?
Nyelvtudás, de minél jobb és nyitottság, de minél nagyobb. Nagyon szkeptikusak a külföldiekkel és NINCS keresett szakma. Szar a helyzet Olaszban is. Bolognában, Pármában, Rómában és Perugiában picit nyitottabbak a helyiek, mert megszokták a külföldieket a sok egyetem meg turista miatt. De az olyan helyek, mint Genova, Verona, Milánó, Brescia, Vicenza, meg egyáltalán az egész Pó síkság és ami tőle északra van, nagyon cinkes. A szomszéd falu már külföldnek számít. Milánó kicsit kozmóbb, de ott meg az a tipikus Pesten is érezhető metropoliszi sznobizmus van. Albérlet drága, jobb, ha társulsz diákokhoz, ezt az egyetemeken és ifjúsági irodákban kijárhatod. Első a munkahely. Utána kell egy bankszámla, utána "codice fiscale", vagyis adószám, utána jöhet az albérlet, utána a tartózkodási engedély, amit a városházán kérsz és azután kapsz meg, miután a rendőr kijött ellenőrizni, hogy tényleg ott laksz-e, ahová bejelented magad. Ezután jöhet az egészségbiztosítás (tessera sanitaria) amit a helyi sztk-ban, (ASL, Azienda Sanitarie Locale) Utána ha van kedved, visszamehetsz a comunéba szeméyit csináltatni.
Fizetések szarok, ha a cég nem fizeti az albérletet, a fele fizud ráköltöd majd minimum. Emberek - már írtam, régiótól függ. Kaják - lehet ugyanazt enni, mint otthon, ha már eleged van a sok pasztából és pizzából. A tengeri cuccok királyak. Nincs tejföl és pirospaprika, meg úgy általában a paprikával baj van. Csajok későn érő típusok, de kedvesek és rendesek :-)
Beach: nekem a Ligúr-Tenger jön be, Genova alatt picivel, mert tiszta és sziklás. Az Adriai mocsár, tavasszal-ősszel jó ott sétálgatni, mert hosszú, homokos strandok vannak. A buli viszont inkább az Adrián van Jesolótól Ancónáig. Milano-Marittima az egyik legfelkapottabb, olyasmi, mint nálunk Siófok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!