Kezdőoldal » Utazás » Európa » Booking.com-os foglalásnál a...

Booking.com-os foglalásnál a teljes hitelkártyahasználatot zárolják?

Figyelt kérdés

A Booking.com-on foglaltam szállást, a megjegyzéseknél írják, hogy a hitelkártyát már az utazás megkezdése előtt zárolhatják.

Azon van a pénzem, útközben és nyaralás közben is arról fizetnék, sőt a nyaralás alatt arra a kártyára fog megérkezni a fizetésem.

Csak a szállás árát (esetleg valamivel többet) zárolnak, vagy egyáltalán nem tudom a kártyát használni?

#Olaszország #kártyazárolás
2015. júl. 16. 17:48
 1/7 anonim ***** válasza:

A kártyahasználatot nem tudják korlátozni, mert ahhoz csak a banknak és a kártyakibocsájtónak van jogosultsága.

A zárolás fogalma az adott összegre vonatkozik, amennyit te jóváhagysz azzal, hogy leokézod a tranzakciót. A maradékkal azt csinálsz, amit akarsz, ahhoz nekik nincs hozzáférésük.

2015. júl. 16. 18:15
 2/7 anonim ***** válasza:

Jaj te kis butus, hat mar hogy zarolnak a kartyadat??? Azt csak a bankod tudja megcsinalni. Peldaul felhivod oket hogy elloptak a kartyadat es akkor ok azonnal zaroljak a kartyat es senki nem tudja hasznalni.

Barmilyen foglalasnal a foglalo fel (ebben az esetben a szalloda) csak a szoba arat van jogaban a kartyarol lefoglalni. Vagyis ha a szoba 100 euro akkor csak 100 eurot fognak elkuloniteni maguknak a kartyarol arra az esetre ha nem jelensz meg es nem torlod a foglalast akkor bunteteskeppen egy ejszaka arat leveszik a kartyarol.

Amugy szerintem mas kavar is van meg a fejecskedben. Azt irod,hgy hitelkartya. Aztan azt irod, hogy arra megy a fizetesed. A hitelkartya az nem debit kartya. A fizetest lakossagi folyoszamlara kapod, es a szamlahoz tartozo kartyaval (ami debit) tudod elkolteni.

A hitelkartya az teljesen mas. A hitelkartyaban az a jo, hogy nem a sajat penzedet koltod. A bank hitelez neked x osszeget (amekkora a kartya limitje) es ha akarod elkoltod es utolag vissza kell fizetned (kamattal), ha akarod nem koltod es berakod a kartyat a fiokba. Ha a debit kartyadat lopjak el (ami a bankszamlahoz tartozik) az azert gaz mert levehetik a szamlarol az osszes penzed! Fizetessel egyutt.

Ha a hitelkartyadat lopjak el akkor NEM IS a te penzed koltik, hanem a bank penzet. Te bejelented a lopast (elveszitest) es a bank nem tudja rajtad leverni a hianyzo penzeket hiszen nem tudjak bizonyitani, hogy te koltotted a penzt a hitelkartyarol.

Erted?

2015. júl. 16. 18:17
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindkettőtöknek!

A második válaszírónak még annyit, hogy nem hülye vagyok, esetleg csak fogalmi zavarba keveredtem. Oké, akkor simán csak bankkártya.

Azért kösz!! :-)

2015. júl. 16. 18:26
 4/7 A kérdező kommentje:

"Felhívjuk figyelmét, hogy hitelkártyája még érkezése előtt előzetes zárolásra kerülhet. Erre kizárólag biztonsági letétként van szükség."

Emiatt volt a kérdés.

Itt is hitelkártyát emlegetnek... :-)

2015. júl. 16. 18:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Jesszus, dehogy! Azt az összeget, ami a szoba ára. Sőt, legtöbbször annak a 10%-át csak, de ez esetenként változó.
2015. júl. 16. 18:31
 6/7 A kérdező kommentje:

Megnyugtató.

Köszönöm!

2015. júl. 16. 19:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért mérget nem lehet rá venni, hogy csak annyit zárolnak. Én már jártam úgy, hogy duplán zárolták, illetve úgy is, hogy a tényleges fizetés előtt nem oldották fel a zárolást.

De az is lehet, hogy semmit sem fognak zárolni.

2015. júl. 16. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!