Booking.com-os foglalásnál a teljes hitelkártyahasználatot zárolják?
A Booking.com-on foglaltam szállást, a megjegyzéseknél írják, hogy a hitelkártyát már az utazás megkezdése előtt zárolhatják.
Azon van a pénzem, útközben és nyaralás közben is arról fizetnék, sőt a nyaralás alatt arra a kártyára fog megérkezni a fizetésem.
Csak a szállás árát (esetleg valamivel többet) zárolnak, vagy egyáltalán nem tudom a kártyát használni?
A kártyahasználatot nem tudják korlátozni, mert ahhoz csak a banknak és a kártyakibocsájtónak van jogosultsága.
A zárolás fogalma az adott összegre vonatkozik, amennyit te jóváhagysz azzal, hogy leokézod a tranzakciót. A maradékkal azt csinálsz, amit akarsz, ahhoz nekik nincs hozzáférésük.
Jaj te kis butus, hat mar hogy zarolnak a kartyadat??? Azt csak a bankod tudja megcsinalni. Peldaul felhivod oket hogy elloptak a kartyadat es akkor ok azonnal zaroljak a kartyat es senki nem tudja hasznalni.
Barmilyen foglalasnal a foglalo fel (ebben az esetben a szalloda) csak a szoba arat van jogaban a kartyarol lefoglalni. Vagyis ha a szoba 100 euro akkor csak 100 eurot fognak elkuloniteni maguknak a kartyarol arra az esetre ha nem jelensz meg es nem torlod a foglalast akkor bunteteskeppen egy ejszaka arat leveszik a kartyarol.
Amugy szerintem mas kavar is van meg a fejecskedben. Azt irod,hgy hitelkartya. Aztan azt irod, hogy arra megy a fizetesed. A hitelkartya az nem debit kartya. A fizetest lakossagi folyoszamlara kapod, es a szamlahoz tartozo kartyaval (ami debit) tudod elkolteni.
A hitelkartya az teljesen mas. A hitelkartyaban az a jo, hogy nem a sajat penzedet koltod. A bank hitelez neked x osszeget (amekkora a kartya limitje) es ha akarod elkoltod es utolag vissza kell fizetned (kamattal), ha akarod nem koltod es berakod a kartyat a fiokba. Ha a debit kartyadat lopjak el (ami a bankszamlahoz tartozik) az azert gaz mert levehetik a szamlarol az osszes penzed! Fizetessel egyutt.
Ha a hitelkartyadat lopjak el akkor NEM IS a te penzed koltik, hanem a bank penzet. Te bejelented a lopast (elveszitest) es a bank nem tudja rajtad leverni a hianyzo penzeket hiszen nem tudjak bizonyitani, hogy te koltotted a penzt a hitelkartyarol.
Erted?
Köszönöm Mindkettőtöknek!
A második válaszírónak még annyit, hogy nem hülye vagyok, esetleg csak fogalmi zavarba keveredtem. Oké, akkor simán csak bankkártya.
Azért kösz!! :-)
"Felhívjuk figyelmét, hogy hitelkártyája még érkezése előtt előzetes zárolásra kerülhet. Erre kizárólag biztonsági letétként van szükség."
Emiatt volt a kérdés.
Itt is hitelkártyát emlegetnek... :-)
Megnyugtató.
Köszönöm!
Azért mérget nem lehet rá venni, hogy csak annyit zárolnak. Én már jártam úgy, hogy duplán zárolták, illetve úgy is, hogy a tényleges fizetés előtt nem oldották fel a zárolást.
De az is lehet, hogy semmit sem fognak zárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!