Wizzerrel Bulgáriába! Internetes utasfelvétel?
Internetes utasfelvétel során,beállítom okmány típusának a személyigazolványt,de amint rámegyek az utasfelvételre, hogy kinyomtassam a beszállókártyám átvált az okmány típusa egyéb okmányra.Felhívtam az ügyfélszolgálatot,ahol egy "nagyon okos" ügyintéző 250 Ft/perc díjért közölte, hogy mivel nem schengeni ország ezért útlevél kell és ezért nem jó a személyigazolvány,ezért vált át egyéb okmányra. Konzulátus és reptéri rendészet szerint, valamint legjobb tudomásom szerint is Bulgária uniós ország. Valóban nem schengeni ország,de unión belül lehet utazni érvényes személyigazolvánnyal és a schengeni tagság annyit jelent hogy nincs határellenőrzés.
Hogy nyomtassam így ki a beszállókártyám?? Járt már más is így hogy átváltott egyéb okmányra a chek in közbe a rendszer? A beszállókártyán látszik az okmány típusa??
Beadod a születési évszámokat és megadod az igazolvány számokat, majd a nyomtatás gombra kattintasz.
Mi ezen olyan komplikált???
Ezekből egyetlen dolog fogja a személyzetet érdekelni, a neved. A határőrt meg az érdekli, hogy érvényes legyen az igazolványod. Vagy útleveled. Amit viszel.
Lehet hogy fölényesnek érzed, de az ügyintéző csak a dolgát végzi, nem látja a monitorodat, valószínűleg nem ment még Bulgáriába, tehát nem jó cinikusak lenni vele. Csak a munkáját végzi tudása szerint.
Beírtam a születési adataim,kiválasztottam okmányként a személyigazolványt, beírtam a számát,kiállítási-lejárati idejét, rámentem a mentésre és mikor ki akartam nyomtatni a beszállókártyát (utasfelvételnél) még egyszer ellenőriztem az adatokat és ott egyéb okmányra váltott át személyigazolvány helyett (a többi adat stimmelt) ezért felhívtam őket. Ahhoz nem kell Bulgáriába járnia, hogy tudja mi a schengen fogalma és ha már elkérnek 250 ft/perc díjat szerintem jogos az elvárás hogy ne baromságokat mondjanak. Szerintem ezzel nem érzem magam fölényesnek! Ezért is írtam ide ki a kérdést,hátha más is járt már így. Értem én hogy a nevem meg az igazolványom száma stimmeljen,de mivel a wizzairnél minden módosításért egy halom pénzt kérnek,gondoltam előbb kérdezek mielőtt cselekszek.
Akkor jól értem hogy beszállókártyán nem szerepel az okmány típusa?
Szerintem is jogos a felháborodásod, 250 Ft/percért elvárható lenne, hogy ilyen alap dolgokkal tisztában legyen a call center.
Ha nem annyira sürgős a dolog, akkor azt tudom javasolni, hogy írj be ide:
Vagy elég aktívak a Facebook-on, ott is meg lehet próbálni kommentben írni nekik, úgy láttam szoktak válaszolgatni.
Rákerestem régebbi bolgár beszállókártyáimra, a nemzetiség, igazolványszám és a lejárat van rajtuk. Talán ez megnyugtat.
Lehet megírhatnád a történetedet a homárnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!