Aki járt már Krétán írna róla véleményt?
Mi ott voltunk nászúton, és remek helynek találtuk. :-) Igaz, nem azt csináltuk, mint a többség, hogy lepakolják őket az északi parton egy szllodában, aztán a tömegnyomorodott tengerparton döglenek egy hétig, esetleg egy-két napra bérelnek egy autót.
Mi az északi partból csak Knosszoszt néztük meg, az doszt elég volt. Aztán bementünk a sziget belsejébe. A híres Samaria-szorost is a szokásoshoz képest ellenkező irányból, lentről felfelé jártuk végig. A déli part pedig elképesztően szép, és egyáltalán nem túlzsúfolt.
Remélem, még visszajutunk oda, annyi gyönyörű dolog van, amire nem maradt időnk. :-(
Részletesen: [link]
Motort akartam bérelni jogsi nélkül (otthon felejtettem) - útlevéllel. 2 helyről elzavartak, találtam egy harmadikat, ami tele volt mocival, volt hátul egy műhely, egy iroda, egy udvar, kapirgáló tyúkokkal, de ember sehol. Na, vártam 5 percet, 10-et, majd negyed óra múlva jött egy rendőr. Azt kérdi, mit keresek itt. Mondom, hogy várom a tulajt, motort akarok bérelni. Na, aszongya, hogy akkor adjam már oda neki ezt a papírt, ha megjön. Mondom jóvan, rendőr el, én meg unalmamban elkezdtem nézegetni a papírt, még be sem volt borítékolva. Egy büntetés volt valami 3600 euró összegben, hogy miért azt nemtom, görögül volt rajta csak a leírás. Aztán jött a tulaj, mondom neki a kínom, hogy nincsen jogsi, azt leszarta, a papírért meg úgy kiakadt, de aztán lenyugodott, mert rájött, hogy a szomszédnak szólt :-))
Fogtam a motort, oszt mentem én is vadregényezni meg hegyek közt falusi kocsmázni, nagyon szép volt))
És a tenger is nagyon szép. Kréta jó hely :-))
Köszönöm a válaszokat. Hát, mi motort nem tudunk bérelni, mert 2 éves kisfiúnkkal megyünk. De nagyon szeretnénk kirándulgatni, helyi buszközlekedés van? Tavaly Mallorcán voltunk, az akkor még 1 éves kissráccal és az egész szigetet be tudtuk járni busszal.
2. válaszolónak: Máltán voltunk 3 éve, valóban gyönyörű és rengeteg a látnivaló. Valami hasonló szigetet szeretnénk itt Európában találni erre a nyárra.
4. válaszoló vagyok.
Olvasd el a linkelt beszámolónkat, abból sok minden kiderül a helyi buszközlekedésről - ami egyébként van, és jól szervezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!