Horvát határon elfogadják az ideiglenes személyi igazolványt?
-án indulunk nyaralni és most vettem észre,hogy a kissebbik fiamnak nincs személyi igazolványa(szentül meg voltam győződve hogy születésekor a kórházban automatikusan kapott a bátyjánál legalábbis így volt)
Holnapra kaptam az okmányirodába időpontot de valószínű nem lesz meg mire indulunk ergo csak az ideiglenest tudjuk felmutatni a határon.
Természetesen holnap rákérdezek az okmányirodai ügyintézőnél is csak gondoltam érdeklődök mire számíthatok!
Ha tud valaki segíteni megköszönöm!
Jó lesz az is
Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek:
Utazási/személyi okmányok:
A két ország érvényes útlevéllel vagy személyazonosító igazolvánnyal rendelkező állampolgárai az utas- és áruforgalom számára kijelölt határátkelőhelyeken vízum nélkül léphetnek be a másik állam területére.
Magyar állampolgárok valamennyi forgalomban lévő érvényes magyar személyazonosító igazolvány birtokában – ideértve a régi típusú, füzet alakú igazolványt, valamint az ideiglenes kártya formátumú igazolványt is – utazhatnak Horvátországba. A személyazonosító igazolvánnyal történő beutazás Horvátország területére nincs korhatárhoz kötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!