Kb 3 honap mulva ki akar vinni ferjem engem es kisfiunkat ( 1 eves ) Angliaba h ott eljunk. Tapasztalatok? Tobbi lent.
Jól írja az első, de helyesbítem.Nem 1 évig hanem 2 évig nem jár semmi támogatás csak az amit alanyi jogon is járna. Családi pótlék, adókedvezmény.
Amit még nem ért tudni. Angliában 1 éves korig vannak otthon a gyerekkel. Utána bölcsi vagy fizetett babysitter. A szülők ha nincs nagyszülő felváltva dolgoznak part time-ban. Az Ovi csak 4 órás. Itt ha van is olyan óvoda ami 8 óráig tartja a kicsiket az megfizethetetlen. Az óvodáért fizetni kell. Nagyon erősen meg kell gondolni, hogy ha egyikőtöknek sincs fix munkája, akkor vállaljátok-e a rizikót. Lakást sem könnyű bérelni mert ahhoz állandó és rendszeres munkabért várnak el.
Igen, tényleg nagyon nehéz gyerekkel. Neked is gyorsan találnod kell melót, ha meg akartok élni. Azt nem tudom, hogy ha elkezdene járni oviba a gyereketek, akkor járna e rá támogatás, mert alapjáraton járna, meg járna akkor is némi, ha otthon maradnál vele, de egyikőtök dolgozna-min16 órát/hét. De így, hogy most a friss húsoknak 2 évig nem jár, így valószínű az óvodára se kapnátok támogatást. Fodrászos fizetéssel Londonban nem hiszem, hogy meg lehet élni egy gyerekes családnak úgy, hogy nem jár nekik a támogatás. Az óvodák vagy délelőttre, vagy délutánra, vagy egész napra veszik be a gyereket, fix óráig vannak, nem lehet úgy, hogy 2 órát a délelőttből, 3 órát a délutánból fizetsz ki. Ha így kellene neked a gyerekfelügyelet, akkor egész napra ki kellene fizetned. Én kisvárosban lakom, pár éve volt 140 teljes nap, teljes hétre fontban. De Londonban szerintem meg van az 180 is. A minimálbér 8 órában meg 200 körülre jön ki. Szóval gyanús, hogy az egyik fizu megy az óvodára és akkor a másik fizuból albit, kaját, ruházkodást kell fizetni, meg a tömegközlekedést....Londonban. Fodrászok meg nem keresik agyon magukat.
Így nem mennék.Rettentően kockázatos, de én inkább úgy mondanám, szinte biztos a fuccs.
Ha kapnátok támogatásokat és lenne neked is melód 8 órás, akkor azt mondanám, hajrá, nehéz lesz, de kis szerencsével túlélhető, de így, felelőtlenség lenne belevágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!