Szerintetek veszélyes most Görögországba utazni?
Hááát... Nem tudom, necces. Csak attól függ a dolog, hogy a nyugati hitelezők és EU pénzügyi szervezetek mennyire akarják bent tartani a görögöket az euro zónában. Eddig nagyobb gondot okozott volna a kiszakadásuk, de mivel a kormányuk nem tudja bevezetni a megszorításokat, meg fogják unni. Ha pedig mégis lesznek megszorítások (államcsőd lesz), akkor a görögök ki fognak menni az utcára.
* "a kormányuk nem tudja bevezetni a megszorításokat, meg fogják unni."
Mármint a görög kormány tehetetlen, és a nyugat unja meg.
* "Ha pedig mégis lesznek megszorítások (>VAGY< államcsőd lesz)"
Nem fog senki hátba lőni, ilyen szempontból nem veszélyes.
De ha odáig fajul a helyzet, hogy az emberek nem kapják meg a fizetésüket* akkor előbb utóbb sztrájkok lesznek az élet minden területén. A kukások nem viszik majd el a szemetet, nem járnak a buszok, vonatok, vagy a földi kiszolgálók meg nem tesznek majd kerozint a repülőbe, amivel haza szeretnél utazni.
* Ha a bankban nincs pénz (jelenleg ez a helyzet) akkor a munkáltató a legnagyobb jószándéka ellenére sem tudja kifizetni az alkalmazottait.
Sztrájkok lesznek?
A görögök folyton sztrájkolnak valamiért...
Nem volt olyan hét, hogy mindennap lett volna tanítás (ott jártam egyetemre), átlag heti három napot volt suli a sztrájkok miatt.
Hova mennétek nyaralni?
Szerintem mondjuk nem veszélyes, én elindulnék de tényleg függ attól is, hogy hova.
Krétára mennénk.
(Igen, a készpénz-t elírtam...:) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!