Németországban, és Ausztriában kezdésnek elég 250. 000 ft?
Haverommal közösen akarunk egy garzont bérelni,kezdetnek nem akarunk nagy lakást,hogy tudjuk miből kifizetni.
Így sokkal olcsóbban kijövünk,az albérlet legalább olcsón meg van úszva,és mondom a kaján is tudnánk ott spórolni ahol tudunk. Így kellene elég legyen az első hónapban ez a pénz fejenként :D
Ha lakást akartok bérelni, akkor nem elég. Még falun is elkérnek 400 eurót egy havi albérletre, és ahogy előttem is emítették, valószínű, hogy depositot is kérnek.
Minimálbér pl Mcdonald's-ban pedig 8-900 euró, abból nagyon szűkösen lehet kijönni, félretenni nem sokat lehet, de ha fiatalok vagytok, egy kalandnak megérheti. Ha meg magasabb a fizu, akkor lényegtelen amit írtam.
Érdemes még elkondolkodni azon is, hogy Ausztriában létezik egy törvény, hogy egy lakásbérlésnél minimum 3 évre alá kell írni. Ez nem vicc. Az, hogy ezt mennyire tartják be, nem tudom.
4
Nem vagyunk tanulatlanok,keresett szakmám van,haveromnak pedig diplomája,szóval a Mcdonalds nem játszik szerepet :)
Ha szállás és munka már 100%-ban megvan, akkor elég.
Németország nem anglia, hogy kifizetz szobáért 2 hetet előre és 2 hét kaukciót. Az se mindegy, hogy az ország melyik részére költözöl. Pl nálunk 1 kiadó lakásra van 30 jelentkező. Ha találsz is megfelelő lakást, első kérdésük: Hol és mióta dolgozol, mennyi a fizetésed...
2-3 havi kaukciót simán elkérnek és akár pár éves szerződést is aláirattatnak.
Munka: Bejelentett lakcím nélkül nem lesz bejelentett munkád.
Ha szereted a kihívásokat, akkor 5000 Ft is elég kezdésnek. :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!