Kezdőoldal » Utazás » Európa » Van itt olyan, aki Skóciában...

Van itt olyan, aki Skóciában lakik/volt kinn, vagy költözést tervez oda?

Figyelt kérdés

ha igen, melyik részén/részére?

Aki kinn él, vagy volt már kinn, leírja benyomásait, tapasztalatait? emberekről, fizetés, életkörülmények, stb..miben más Mo-hoz viszonyítva? Mennyire hideg vidék egy magyar ember számára?

én szeptemberben tervezem a költözést, szerintem a fővárosba.

Köszi előre is a válaszokat!

2015. jún. 23. 20:46
 1/7 anonim válasza:
100%
Mi jövő hónap közepén költözünk, ha minden jól megy. Majd utána tudok mesélni, most még elég bizonytalan az egész, csak az időpont van meg kb és persze a félretett pénz, elég régóta tervezünk menni.
2015. jún. 24. 17:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod! Melyik várost néztétek ki?
2015. jún. 24. 18:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nemrég költöztem ide, egy kis faluban dolgozok egy hotelben, itt szállás+kaja biztosítva.

Tegnap elmentem bevásárolni, 1 napi bérből bevásároltam 1 hétre, ez Magyarországon kb képtelenség lenne ugye...

Kicsit nehéz még megszokni az esőt, de azért nem egy Északi-sark :)

Arra viszont készülj fel, hogy a főváros drága, Glasgow picit élhetőbb hely, jobbak az árak (lakás pl)

Az emberek pedig nagyon kedvesek, mindenki nagyon udvarias és barátságos (legalábbis nekem eddig ez a tapasztalatom)

Ja és az akcentussal negyon sokat fogsz szenvedni, eleinte nehéz őket megérteni, kell 1-2 hónap míg megszokja az ember

2015. júl. 21. 13:32
 4/7 A kérdező kommentje:

köszi 2. válaszoló :)

az akcentussal nagyon remélem nem lesznek gondjaim, mert egyetemre megyek ott :) és pont edinburgh-ot néztem ki, tudom hogy drága, de én is ilyen "live in" jobot szeretnék, mint amit te említettél (ingyen szállás), így talán nem leszek akkora gondban...

remélem kiviteleztehő lesz :)

2015. júl. 25. 18:46
 5/7 anonim válasza:
100%

Az emberek barátságosak, kedvesek (általában). Kedvesebbek, és vidámabbak mint Magyarországon.

Fizetés munkafüggő, de ha csak 6.50-es v 7 fontos minimálbért kapsz, akkor is meg tudsz élni, és félre tudsz tenni. Életkörülmények jobban mint Magyarországon.

Lakás ha ketten vagytok fejenként kb 300-320 fontból, egyedül 550-600 fontból, kaját költőpénzzel havi 200 fontból ki lehet hozni, szóval ha van egy heti 40 órás munkád, és nem egyedül élsz, kb havi 500 fontot félre lehet tenni, ami otthon elképzelhetetlen. Kivéve ha olyan helyre mész lakni mint Aberdeen ami köztudottan piszok drága az olaj miatt. (Egy kétszobás lakás 800-880 font, máshol 400-450).

Az időjárás hideg és esős, de egyénfüggő ki mennyire bírja. A napokban nappal 16 fok van, éjjel 8. Lengyel lakótársam nyitott ablaknál alszik pólóban és rövidgatyában, én két nadrágban, két pulcsiban, 2 paplannal és fűtök. 26 fokban más hőségriadó van.

Miben más MO képest? Úgy kb mindenben. Fejlett, élhető, lehet haladni egyről a kettőre, az emberek nem depressziósak, igaz itt is megvannak a rétegek. Két leggyakoribb réteg a lecsúszott, csóró, alkoholista munkásréteg, illetve a pénzes, tanult, jómódú réteg (most csak a skótokról beszéltem)

2015. júl. 31. 11:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ!:) Akkor mégsem a főváros a legdrágább lakásbérlés szempontjából, ezt jó tudni :)
2015. júl. 31. 15:13
 7/7 anonim válasza:
Azért "Edi" sem olcsó, de Aberdeennél jobb, valamint a munkalehetőség is több. Javaslom még Glasgow-t ha mindenképpen világvárosban szeretnél lakni. Edinburgh a tradicionális, klasszikus, régi hangulatú város, míg Glasgow a korszerű, modern, új. Erre az imagere a két város tudatosan is "rágyúr". Továbbá Glasgowból olcsóbb a repülő haza. (Glasgow: Wizz Air, Edinburgh: Jet2)
2015. júl. 31. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!