Egy hétre mennyi költőpénzt vigyek, ha Londonba utazok? (Étkezésre is kell)
Attól függ, hogy mit fogsz csinálni Londonban, a szálláson mit kapsz (pl. reggeli), mennyit fogsz utazni.
Amúgy jó sokat :( London nem "olcsó" város. A kajára szerintem napi 10 font, és akkor kétszer eszel sült csirkét, sült krumplit (ilyen Kentury FriendChicken-szerűt), a közlekedésre pedig szintén napi tíz font körül. És ebben még semmi más nincs benne.
Közlekedésre napi 6 font. Ez a csúcs.
Kaja: Pubokban, fejenként számolj 12 fontot (ez egy ebéd kb)
Belépőjegy nagyon drága, pl a Buckingham palotába egy felnőtt jegy 16,5 font. De a többibe is hasonlóan.
Sokat spórolhatsz a kaján ha Marks and Spencer-be vagy TESCO-ba mész. Ha benne van az árban reggeliz sokat.
Olcsó kaja lehet a londoni "fish and chips" olyan 5 font.
Ez rántott hal + sült krumpli.
Ruhát nem érdemes venni. Az apróságok (kulcstartó egyéb) az is nagyon drága. Én mintateát hoztam a családnak 5 fontért. (egy kis vacak tea 1500 forintért)
Tehát nagyon drága város.
5 napra javaslok 100-150 fontot kajára + utazásra fejenként. (attól függ mennyire akarsz "jólélni")
Belépőre meg tervezz fejenként 8-16 fontig. Ezt szorozd meg annyival ahány helyre el akarsz menni.
De vannak ingyenes múzeumok is pl..
Az egyéb dolgok az a személyes luxus, ha akarsz venni ruhát stb arra ízlés szerint, de nem lesz gazdaságos.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!