Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyibe kerülne egy egy éves...

Mennyibe kerülne egy egy éves utazás?

Figyelt kérdés
Szeretnék egyszer egy évig utazgatni Európában. Arra gondoltam, hogy vagy motorral, vagy autóval tenném mindezt. A motor durván 2 millió forint (Honda NC700S), de ezen felül érdekelne, hogy szerintetek mennyi pénzt kellene összegyűjteni ahhoz, hogy felmondjak a munkahelyemen és egy évig utazgatnék, szétnéznék a kontinensen? Eddig nem sok helyen jártam, így nem nagyon van tapasztalatom az utazásban, ezért várom olyan emberek válaszait, akik sokat utaznak, és tudják, hogy egyes országokban mennyibe kerül az étel, üzemanyag, útdíjak, stb... Illetve melyek azok az országok, amiket nem ajánlott meglátogatni a közbiztonság miatt? Egyedül neki merjek vágni, vagy minimum ketten induljunk útnak? A válaszokat előre is köszönöm!

2015. jún. 6. 10:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Nos, havi parszazezerrel számolj, vagy még inkább fel millaval Szállás, üzemanyag, élelmiszer, ruhazkodas/tisztító. ... Plusz utasbiztositas, egészség biztosítás. .. Tehát ha nincs 6 milliód, ne nagyon gondolkozz ezen.
2015. jún. 6. 11:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Európában utazni nagyon drága és nem is feltétlen éri meg. Én biztos nem mennék. Viszont Ázsiában egy év kb 2-2,5M egész jó körülmények között. Viszont ott motorral vagy autóval hülyeség utazni. Helyben tudsz bérelni motort fillérekért.
2015. jún. 6. 11:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Inkább autóval menj, abban lehet aludni. Vagy akár egy lakóautó, ha bírja.
2015. jún. 6. 12:48
 4/5 anonim ***** válasza:
55%

Őszinte tanács lesz, mielőtt nekiindulsz, olvass sokat. Ezt mi válaszadók nem tudjuk megspórolni helyetted.

A Zen és a motorkerékpár ápolás művészete kötelező olvasmány minden kezdő világutazónak, amelyből az első 20 oldal után meg fogod tudni, a kanyargós elkerülő utak sokkal jobbak, mint az autópálya. Tehát ha útdíjra kalkulálsz, valamit rosszul tanultál meg az életben. Vagy túl drága motort vettél.

Nézegess sok fotót a nagyvilágról, és próbáld elképzelni, melyik a Te utad.

Európa egy nagyon klassz hely, ahogyan én tapasztaltam áprilistól októberig. A kempingjeinél nincsen szilajabb hely egy valódi motorosnak. Ezek valóban olcsók, teli vannak élettel, és alig kerülnek pénzbe.

A valódi élmények alig kerülnek pénzbe, és például egy angol teszkó lényegesen olcsóbb lehet, mint magyar társa.

Tehát sem a közbiztonság, sem a költségek miatt nem aggódnék.

Októbertől viszont - ha még mindig élni szeretnél - elhúznék valami klassz meleg helyre. A Kanári szigetek önmagában is elég, de ha gondolod, Indonézia is az a hely, amit szívből ajánlanék. Hihetetlenül olcsón.

2015. jún. 6. 12:52
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Autópályán nem mennék. Az útdíjat arra értettem, mint ami Romániában van. Nem tudom, hogy más országokban van-e ilyen.

2015. jún. 6. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!