Kezdőoldal » Utazás » Európa » Angliai magyarok! Mikor ti...

Angliai magyarok! Mikor ti kimentetek hogyan kezdtétek? (többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy amikor kimentetek Angliába, akkor az első nap már kiadó szobát kerestetek, vagy egy szállodába (olcsóbba) megszálltatok és másnap néztetek szobák után? Hányan voltatok egy lakásban és mennyi ideig voltatok ott? Nehéz volt a beilleszkedés és megszokni, hogy elsőnek jobbra és azután kell balra nézni? Tévedtetek már el?(ha igen hányszor?) Hány évesen vágtatok neki ennek az egésznek?

Ha megkérhetem helyszínt is írjatok, hogy hova költöztetek ki! Előre köszönöm szépen!

2015. máj. 27. 18:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Fix szobára jöttem az egyik magyar szállásadón keresztül. 2 hétig ott laktam, majd költöztem egy olyan lakásba, ahol 2 angol srác és egy spanyol lány volt a lakótársam. Itt 6,5 hónapig voltam, majd ezután költöztem el az első önállóan bérelt lakásomba, azóta is itt vagyok. (Immár 3,5 éve.) Az hogy merre kell nézni, az nem volt furcsa, előtte jártam már Angliában és egyéb olyan országban ahol máshogy közlekednek. 2-3 alkalommal tévedtem el, mindannyiszor autóval, tömegközlekedéssel még nem. 26 éves koromban jöttem ki, azóta sem bántam meg. Londonba költöztem, azóta is itt élek, immár a párommal, akit itt ismertem meg. Amikor kijöttem, kis ideig szakácsként dolgoztam, ugyanis ez az eredeti szakmám, aztán 4,5 hónap után be tudtam indítani a saját vállalkozásomat, ma pedig már 5 embernek tudok munkát biztosítani.
2015. máj. 27. 20:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod és sok boldogságot kívánok a pároddal!:)
2015. máj. 27. 20:45
 3/7 anonim ***** válasza:

Lassan 8 éve vagyok kinn, annak idején egy középiskolás volt osztálytársamhoz költöztem. 6-8 havonta költöztünk, mert mindig kiderült, hogy valami gáz van az albérlettel. Patkányok, lyukas fal, vízesés a falon-olyan szintű szigetelés, csigák...és még sorolhatnám. Kábé 3 évet laktunk így. Párommal jöttem ki, akkor már 3 éve jártunk, de itt költöztünk össze. Olyan 3 év után költöztünk saját albiba, mikor úgy kábé 20 hetes terhes voltam első lányunkkal. A saját albiba 3 évet éltünk, ezután megint költöztünk, de akkor már sajátba-persze hitelre. És már majdnem 2 éve élünk a saját kis otthonunkban. Majdnem fél éve érkezett meg családunk 4. tagja, 2. kislányunk.

Várost váltottunk, mikor külön albiba költöztünk, de csak egy várossal arrébb költöztünk. Kis városban élünk Lancashire-ben. Manchester és Liverpool környékén.

Ha kicsit jobb álláshoz sikerül jutnunk, bevállaljuk a 3. gyereket is.

24 voltam én - pont itt töltöttem a 24. szülinapomat - és párom 30 éves volt pár hónap híján.

Beilleszkedés...hát szerintem valamilyen szinten beilleszkedtünk, de nem 100%-osan. Megszoktunk mindent elég gyorsan, pár év után már otthon tűnt minden furábbnak.

Vicces, mindig azt mondom, hogy megyünk haza, akár magyarba megyünk éppen, vagy onnan ide vissza:D

Valamilyen szinten idegen leszek mindig is mind a két helyen. De az vígasztal, hogy a lányaim már nem így lesznek ezzel.

2015. máj. 28. 12:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a te válaszodat is!:) Esetleg szabad azt megkérdeznem, hogy a 2 lányodnak mennyi a taníttatása, vagy az ovinak a költsége?
2015. máj. 28. 15:02
 5/7 anonim válasza:

En tuti helyre mentem, mivel a baratnom szulei mar kint eltek egy ideje. Ha te tervezed a kimenetelt, akkor egy szallast elore lekene tudnod, mivel elegge a zsebedbe kell majd nyulnod, ha nem jon ossze valami, es egy magyar fizetesbol egy "elveszett" embernek az angliai let maga a pokol, mivel az arak nagyon magasak (Manchester). A kozlekedes furcsa lesz az elejen, es lehet, hogy nehez lesz megszokni, de csak jusson az eszedbe mindig, mielott atmesz az uton, hogy itt forditva van. A beilleszkedes nem volt nehez nekem, lehet azert, mert az angol tudasom tokeletes, de nekem mondta egy taxis, aki egyszer elvitt a repterrol, hogy ot nem zavarja, ha valakinek "torott" az angoltudasa, mivel tiszteli azokat, akik az anyanyelvet szeretnek megtanulni, es idot forditanak ra. Itt Manchesterben amugy eleg sok lezullott ember van, akik az utcan kerdezgetnek, hogy kell-e valamilyen drog (kokain, heroin, speed, fu, stb.) Engem szinte minden heten megkerdez egy kedves fekete uriember, nem-e szandekozok valamit venni tole. A kozbiztonsag itt nem valami jo, tehat este egy no, egyedul szerintem ne igazan menjen ki(tudom, hogy nem ezt akarod hallani, de jo, ha valaki elmondja szerintem, mivel en mar regota itt elek, es ez az en sajat tapasztalatom, tehat barki barmit mond, tudom, hogy nekem igazam van, est el is hiheted).

Es 19 eves koromban vagtam neki, most egy vallalkozasban vagyok benne, nekem bejott.

2015. máj. 29. 21:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én még új vagyok itt, de előtte egy másik országban éltem 2 évig, onnan jöttem át néhány hónapja a párommal. Mi csak úgy fogtuk magunkat összecsomagoltunk és jöttünk ahogy egyszer már Mo.-ot is elhagytuk. Itt kerestünk szállást. 3 éjszaka hotelban szálltunk meg, vasárnap meg elmentünk templomba ahol a közösség segített nekünk lakást találni. Közben néztünk munkát is, az összes utcai szórólapostól meg hostess-től kérdezgettük van-e felvétel és egy hét múlva már dolgoztunk. Jelenleg azon gondolkozunk hogyan és hol tudnánk lakást venni (hitelre) mert London nagyon drága valszeg kijjebb kell majd költöznünk.
2015. máj. 30. 02:53
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem van két lányom.: Ez nagyon olcsó hely gyerekvigyázás szempontjából az ország nagyvárosaihoz képest.

Manchesterben már pl biztos drágább lenne.

Kipróbáltuk az óvodát és a childmindert is már az első lányunkkal. Körülbelül ugyanannyiba jön ki mindkettő, de ha pl a nap közepén van szükséged gyerekvigyázóra, inkább a childmindert ajánlanám, mivel ők flexibilisek, a nap bármely óráját kiválaszthatod akár reggel 7-től este 7-ig. Ennél korábban vagy később már nemigen dolgoznak. Az óvodák viszon 7.30-nál korábban nem igen nyitnak. A munkák nagy része Angliában 6-8 órakor kezdődik. Rengetegen maradnak otthon, vagy váltott műszakban dolgoznak a párjukkal, amit igazán nem értek. Szerintem sokan nem tudják, hogy jogosultak lennének a gyerekvigyázós pénzből visszaigényelni akár 70%-ot. Az egyik anyukával toltam a babakocsi a múltkor, hogy felvegyük a gyerekeinket a suliból-4-5 évesek. Kérdeztem tőle, hogy dolgozik e a kábé 1.5 évese mellett. Mondja, hogy igen. Kérdezem, hogy mikor, mert reggel ő jön el vele és délután ő veszi fel. Reggel 9-3-ig van suli. Plusz ő a szomszéd városból jön busszal. Mondja, hogy éjszakába 12 órázik...mikor alszol, kérdem. 3 órát naponta, délután, miután hazaér az ura, mert ő meg délelőttbe nyomja. Azért dolgozik éjszakába, mert nem tudja kifizetni a gyerekfelügyeletet. De ez egy ökörség, mert kaphatna vissza pénzt. Persze anyagilag így valamelyest jobb, de kérdem én, mi értelme van a pénzért 2-3 év alatt kiégni? Mert ha ezt évekig csinálja, teljesen kiég. Nem azért, mert éjszakázik, hanem mert 3 órát alszik.

Ha meg ennyire ki kell centizni a pénzt, minek vállalt 2-t? Azért csodálkozom rajta, mert mi magunk is minimálbéresek vagyunk. Én 5 órában dolgozok, párom 12-ben. Így kábé 2 teljes munkaidős minimálbéres fizetésünk van. Párom kocsival jár, mert szomszéd városban dolgozik, fizetjük az autóbiztosítást kettőnkre, plusz lakáshitelt. És az angol csajnak nincs autója, se lakáshitele, az angolok egyszerűen nem tudjaák beosztani a pénzt.

Az óvoda 140 volt teljes napra, ma már 180 lenne. Ha ugyanoda megyek vissza dolgozni az év végén, mint ahonnan eljöttem, akkor nagyobbikra kell még fizetnem 40-50 fontot hetetne csak azért a pár óráért reggelente, valamint kábé 120-at a kisebbikre. Ebből 70%-ot vissza fogok kapni-első gyerekkel is visszakaptam. De munkát akarok váltani, hogy kikerüljem, hogy a nagyra kelljen fizetnem reggelente- most lesz 5 éves júliusban, még jó ideig nem tud magára vigyázni.

2015. máj. 30. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!