Ukrajna-Moldova-Románia utazás egyedül; szerintetek veszélyes ez így?
23 éves srác vagyok, augusztusban tervezem megvalósítani a következőképp:
Budapest-Kijev repülővel
Kijev- Odessza vonattal
Odessza-Chişinău busszal
Chişinău -Tiraspol busszal
(majd vissza)
Chişinău- Bukarest vonattal
Bukarest-Brassó-Székelyföld vonattal
Kolozsvár-Budapest repülővel
A kérdésem NEM arra vonatkozik, hogy szerintetek érdemes-e elmennem. Tudom, hogy ott egy tipikus "sand and sun" turistának nincs semmi érdekes, de engem éppen ez vonz. A kérdésem tehát arra vonatkozik, hogy szerintetek veszélyes-e ez így egyedül? Van-e esetleg tapasztalatotok, mikre kell figyelni?
Az első kérdésedre is válaszolok. igen, érdemes elmenni.
De mégis milyen veszélyre gondolsz ami itthon nem létezik?
Persze van veszély pl medvék, de marha nagy szerencsés leszel ha egyet is látsz, azok inkább kerülik az embert. Egyik ország sem veszélyesebb mint Magyarország. Romániában voltam (nem csak Erdély), totál biztonságos de sajnos nem láttam medvét.
Mondjuk ott az Ukrajnában dúló háború. (vagy már vége volna... nem követem az eseményeket)
Anyám volt Romániában, ő látott egy bocsot a kocsiból. A sofőr nem zavartatta magát... úgy tűnik ez náluk normális. Ha nem állsz le velük selfizni akkor nincs nagy baj.
Szerintem ahová elengedik a repülőt, oda te is nyugodtan elmehetsz.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Bevallom, kicsit félreérthető volt; de én NEM a medvéktől félek, hanem inkább a közbiztonság színvonalát vonom kétségbe. Pl. kell-e attól tartanom, hogy kirabolnak, leütnek? - hogy viselkednek a helyiek a turistákkal? Főleg Moldovára gondolok..
Azért választom a repülőt, mert jóval olcsóbb, mint a vonat, és azért az sem mindegy hogy 24, vagy 2 óráig utazom Kijevbe. Úgy vélem, fogok eleget vonatozni az országokon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!