Budapest-Pozsony vonatút helyjeggyel?
Budapestről tervezek Pozsonyba utazni vonattal. Ahogy néztem, 17 euró 50 centbe kerül a retúrjegy, ez gondolom nem tartalmaz helyjegyet. Vagy igen?
És ha nem, akkor érdemes mellé vagy lehet egyáltalán mellé helyjegyet venni? Ahogy néztem, napi 8-8 vonat közlekedik a két város között, tehát elég forgalmas szakaszról lehet szó.
Ezek hosszú, nemzetközi járatok. Ha jól emlékszem a nyugati végállomások általában Prága, Berlin, Hamburg, a keletiek Budapest, illetve Belgrád.
5 éve, ha a Belgrádból indulóra igyekeztem Pesten felszállni, az elég gyakran késett sokszor több mint fél órát is.
Én jellemzően péntek és vasárnap este utaztam vele, sosem volt nagy forgalom. A Pozsony - Újvár szakasz az más, mert ott rengeteg az ingázó.
Szóval, ha Pesten szállsz fel, számíthatsz rá, hogy majdnem üres lesz a vonat. Visszafelé, amikor Pozsonyban szállsz fel, akkor eléggé tele lesz, de én sosem álltam. Az emberek fele úgyis leszáll Újváron, a maradék fele meg Párkányban. De ez egyébként sem Railjet, nem fognak senkit leszállítani.
Tavaly voltunk Bp-Pozsony útvonalon. Nem volt helyjegyünk, de sokan voltak, időben kellett felszállni.
Ha szeretnél biztosított ülőhelyet, akkor vegyél, egyébként nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!