Kinek van néhány naprakész információja Bulgáriáról?
Kamionosként dolgozom, így nem ismeretlen a pálya, turistaként is voltunk 2009 - ben - akkor még ketteseben - Törökországban, de már nem voltam 6 - 7 éve odalent a Balkánon. Amellett most a másfél éves kislányunkkal megyünk, jó lenne pár friss infó olyantól aki mostanság volt, hogy elkerüljünk pár buktatót és haladós legyen a dolog.
1. A szerbeknél ha jól hallottam kész a pálya Röszkéig, kb. mennyi dínárt váltsak az oda - vissza autópályára? Régen vacakul váltották az eurót a kapuknál, aztán nem akarnám, hogy túl sok a nyakamon maradjon a dínárból, mert mostanában nem járok gyakran arra.
2. A kicsinek milyen okmány kellhet a szerb határátlépéshez? Keresgéltem ez ügyben, de nem lettem okosabb.
3. Van - e lehetőség valahol itthon előre venni a bolgár matricát? Elkerülvén, hogy Kalotinánál ne kelljen sorban állni érte a török vendégmunkásokkal egy óra hosszat.
Cseh, szlovák, osztrákot tudom, hogy lehet itthon is, bolgárra egyelőre nem akadtam.
Az M1-es és M7-es közös szakaszánál Budaörsön van egy Meki, és ott van az autópálya felügyelet, na ott tudsz matricákat venni, mi is ott vettük.
A kislány irataihoz, sajnos nem tudok hozzászólni, én a helyedben vinném ami csak van.
Kapuknál viszont fizethetsz euróban is! Ki van írva hogy mennyi kell, de ha többet adsz, visszaadnak.
Ha bármi másban tudok segíteni, írj nyugodtan. Kéretlen jótanácsom viszont az lenne hogy kint Bg-ben nézzetek meg pár váltó árait mielőtt váltotok, vannak eltérések. Pl. Nesebarban kevesebbet kapsz az euródért mint például a mellette lévő faluban Ravdán természetesen. Így értettem.
Köszönöm a választ, a kicsi útlevele már időközben elkészült. Kiegészíteném a kérdést, várom azok infóit, akik esetleg most nyáron már jártak lent, mi a helyzet? Sokat kell- e vacakolni a határon, közállapotok, menekültek miatt van - e valami fennakadás?
Csak azért vagyok ilyen szőrszálhasogató, mert most megyek elsőként családdal, kamionnal már voltam meredek helyeken, de az más.
Szóval bármilyen friss információ érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!