Kezdőoldal » Utazás » Európa » Svédországban élő magyarok!...

Svédországban élő magyarok! Ti hogyan szereztétek meg a Személyiszámot (Personummer)?

Figyelt kérdés

Helló! Svédországban élek a barátommal. Párszor már próbálkoztunk beadni a kérelmet, de valami miatt mindíg elutasították :(

Tudomásom szerint elég, ha van egy Uppehalsrätt, ami annyit jelent, hogy el tudod magad tartani..

Legyen az:

-Elegendő pénz, amiből ellátod magad

-Egy munkaszerződés

-Egyéb hasonló dolgok

Mivel nincs személyiszámom, így nem fogok tudni dolgozni, szóval ha nincs munkám, akkor nem is kapom meg a személyit...

Hogyan lehet ebből a mókuskerékből kiszállni?

Elmesélnétek, hogy ti hogyan szereztétek meg a Personummert?

Előre is köszönöm!

2015. márc. 24. 18:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

En Finnorszagban elek, de szerintem egesz Eszak-Europaban ugyanaz a rendszer. Az elso opcioval szerintem csak valami ideiglenes valamit kaphatsz, diakok szoktak igy igazolni, hogy tanulnak, mert gondolom nincs 5 evig (vagy a vegtelensegig) biztositott penzed, amit betudnal mutatni.

Ha a parod dolgozik, akkor rajta keresztul kaphatsz, amennyiben elettarsi/hazassagi (ez utobbi egyszerubb) kapcsolatban vagytok.

Ha gondolod nekem irhatsz privatot. Hany eves vagy? Bar erdemben nagyon nem tudtam segiteni, ha ez vigasztal nekem is vagy fel ev kellett mire megkaptam, szoval tudom, hogy nem egyszeru.

2015. márc. 25. 13:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Meg annyi,hogy dolgozni biztos lehet nelkule,hisz ha felvesznek,akkor automatikusan megkapod, bar nehez kulfoldikent munkat talalni.
2015. márc. 25. 13:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha lesz munkád, akkor megkapod a számot. Anélkül is dolgozhatsz.
2015. márc. 25. 16:06
 4/6 anonim válasza:
100%

igen,kaphatsz munkát nélküle is!egyszerűbb megvárni,amíg lesz munkahely,mint elintézni a papírokat arról,hogy el tudod tartani magad.

gondolom a barátodnak már megvan,mert anélkül lakást nem lehet kapni.

én bébiszitter voltam,akkor lett minden pikk-pakk elintézve.esetleg te is keress egy családod,végső megoldásként pár hónapra.

2015. márc. 25. 16:45
 5/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszaitokat :) esetleg azt eltudnatok meselni h hogy sikerult megszerezni? bebiszitterkedesen kivul esetleg milyen munkat lehetne keresni ahova esetleg szemleyi nelkul felvesznek?
2015. márc. 26. 15:16
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindenhova felvesznek. Elvileg neked most egy ideiglenesnek kell lennie, ami 0000-ra végződik. Ezzel már dolgozhatsz és ha megkapod a munkaszerződést, akkot kapsz rendes számot.

Amúgy amikor én jöttem 5 éve, még megadták a számot.

2015. márc. 26. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!