Kezdőoldal » Utazás » Európa » Elhagytam az irataim, de...

Elhagytam az irataim, de útlevél megvan. Romániába kell mennem pénteken. Lehet ebből gondom?

Figyelt kérdés
Sikerült elhagyni a személyim és a lakcímkártyám (+ két bankkártyát, de az nem játszik itt), most pénteken viszont Romániába kell menjek. Szerencsére érvényes útlevelem viszont van. Lehet ebből bármi gondom? Nyilván nem a Románokra gondolok, azoknak az útlevelem elég lesz, de a lakcímkártya hiánya Mo-n, esetleg a határnál lehet gond?
2010. febr. 16. 18:50
 1/7 anonim ***** válasza:
A vezetői engedély mellé gyakran kérni szokta a rendőr a lakcímigazolót, mivel az úti okmányok így teljesek. Gondod csak akkor adódhat, ha közúti ellenőrzés alá vetnek, és elkérik, ami ugyebár nincs meg!
2010. febr. 16. 18:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem gond. A rendőr meg hiába kéri a lakcímkártyát, ha útlevelet adsz helyette úgyúgy el kell fogadnia, hivatalos irat.
2010. febr. 16. 18:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Jah, ezt nem írtam, nem én fogok vezetni (bár a jogsim megmaradt).
2010. febr. 16. 19:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor nincs gond, mert vezetői engedéllyel igazolhatod magad!
2010. febr. 16. 19:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Az útlevél önmagában igazol.
2010. febr. 16. 19:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Meddig tart beszaladni az okmányirodába lakcímkártyát csináltatni? Azt ott helyben, azonnal elkészítik. És akkor teljes az okirattárad, hiszen a kártyajogsi + lakcímkártya vagy az útlevél + lakcímkártya bárhol alkalmas arra (Magyarországon), hogy bármit el tudj intézni. Külföldön elég az útleveled.
2010. febr. 16. 20:04
 7/7 anonim válasza:

Ma MAgyarországon elfogadott, személyi azonosító iratok:

-személyi igazolvány

-vezetői engedély

-útlevél

-lakcímkártya

Ha tehát pl nincs személyid, vagy jogsid, de van útleveled, akkor az elfogadható. Ez a 3 okmány egyedül is igazol, főleg külföldön nem érdekel senkit a lakcímkártyád.

Magyrországon sem lényeges elvileg a lakcímkártya, de pl ha választnai akarsz vagy munkahelyet váltasz, mindig kérik majd. Az nem érv, hogy nem tudsz lakcímkártyát csináltatni, tényleg 5 perc az egész és rögvest megcsinálják, ha pl elhagytad. Ha új címre jelentkezel be, az már kicsit macerásabb, de nem lehetetlen az sem.

2012. szept. 28. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!