Norvégiában letelepedés szempontjából melyik várost ajánlanátok?
Oslot kivéve bármelyikről jó lenne vélemény: Tromsoe-től Stavangerig bármelyik, amelyik legalább 35 ezres.
Eddig különben Bergen a favorit, csak ott a sok esőt nem tudjuk, hogy hogy fogjuk megszokni?
(szempont: ingatlan árak (tudom hogy mindenütt csillagászati), iskola, kórház, egyetem, közbiztonság, természeti szépség, nem túltengő muszlim közösség, munkahelyi kínálat (esetleg vállalkozás beindítása) elektrotechnikusi (biztonságtechnikai elektronika) végzettség, autószalonos gyakorlattal stb.
Köszönöm a segítőkész válaszokat!
A bölcsi+ovi Norvégiában egy intézmény (barnehage), 1-től 6 éves kor között. Nem kötelező, de nagyon ritka az olyan gyerek, aki nem jár. Alapból fizetős, havonta kb. 2000 korona, az átlag alatti jövedelmű családok kapnak belőle kedvezményt. (Külföldről érkező gyereket mindenképp érdemes beiratni, hogy megtanulja a nyelvet... iskolás korban már ez is, meg a beilleszkedés is nehezebb lenne.)
Az iskola viszont kötelező és ingyenes, attól a naptári évtől, amikor a gyerek betölti a 6 évet. Tehát nincsenek évvesztesek. Aki csak december 31-én lesz 6 éves, az is megy suliba augusztus közepétől (itt akkor kezdődik a tanév).
Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat!
Egy átlagos fizetésből szerényen el lehet tartani egy 3 fős családot - szerényen élve? Vagy feltétlen kell mindkét szülőnek dolgoznia? (persze ez csak nagyon rövid ideig lenne, mert aztán a gyerek valóban jobban beilleszkedik az új környezetbe ha oviba megy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!