Kezdőoldal » Utazás » Európa » Kőszegről meddig/merre érdemes...

Kőszegről meddig/merre érdemes menni Ausztriában, ha nagyobb hegyeket akarunk látni?

Figyelt kérdés
Kőszegen szállunk meg, de egy napot rászánnánk Ausztriára is. Szeretjük a hegyeket, a vízeséseket, tavakat, folyókat. Viszont csak a hegyek lábáig mennénk el, mert egy régi baleset miatt sokszor pánikolok az autóban, így hajtűkanyaros, szakadékos út nem jöhet szóba. Ha Kőszegről mennénk, akkor meddig menjünk és merre, amerre még nem annyira vészes az út, nem túl kanyargós, emelkedős?
2015. márc. 6. 16:26
 1/3 anonim válasza:

Puchberg. A Schneeberg lábánál van. Vagy a Rax (Hirschwang). Nem tudom, hogy most télen megy-e ott a felvonó, de gondolom, a sízők miatt igen.

Rengeteg szép hely van amúgy azon a környéken, én túrázni jártam sokat arrafelé, de nem télen.

2015. márc. 6. 20:37
 2/3 A kérdező kommentje:
Akkor Kőszegről Puchbergig "normális" az út? Azaz nem szakadékos, kanyargós, veszélyes?
2015. márc. 13. 18:45
 3/3 anonim válasza:
Nem és nincs is 100 km a távolság, úgy másfél órás az út. A Google térképen két út is van, amit érdemes megnézni az utazásra, de nagy hegyi kanyargós utak, mint mondjuk a Szent Gotthárd hágó Svájcban, olyan nincs benne, mivel ezek nem klasszikus hegyi utak. Szép hegyes táj van útközben, hajtűkanyarok nélkül.
2015. márc. 16. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!