Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen város Lvov? Érdemes...

Sanker kérdése:

Milyen város Lvov? Érdemes odamenni?

Figyelt kérdés
Mondjátok el a véleményeteket a városról, szállás, közlekedés, városi élet, látnivalók, kiránduló helyek, egyéb tudnivalók.
2010. febr. 14. 09:58
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én csak egy napot voltam Lvovban, ezért a szállásról nem tudok nyilatkozni. Maga a város nagyon szép, nekem nagyon tetszett, elég nagy belvárosi része van, rengeteg szép épülettel(sok templom van, városháza, opera stb). Igazából a külvárosokban csak a szokásos szakadt szovjet lakótelepek vannak, szóval az nem túl érdekes. A tömegközlekedés jó, villamosok, trolibuszok és marsrutkák vannak. A villamossal és a trolibusszal elérhető az összes fontosabb hely, a jegy 1 grivnya. A marsrutka drágább, de mivel nem használtam, pontosan nem tudom mennyi, de valószínűleg 2-3grivnya között van, ezekkel elérhetőek a kevésbé nagy helyek, de sok megy olyan útvonalakon is, ami villamossal vagy trolibusszal is megtehető lenne, csak éppen átszállással. Kiránduló helyeket sem tudok, de biztos van valami a város közelében. Ahova biztos lehet menni, az a közeli Kárpátok, naponta több elektricska is megy, ha érdekel tudok neked pontos menetrendet nézni. A városban van egy nagy bevásárlóközpont, viszonylag közel a belvároshoz, ARSZEN a neve, ott rengeteg mindent tudsz venni, és tényleg kb 10-15 perc gyalog, vagy 3 megálló trolibusszal.

2010. febr. 14. 10:10
 2/7 anonim ***** válasza:
A belvárosa gyönyörű, többször áthaladtam rajta.
2010. febr. 14. 10:34
 3/7 anonim ***** válasza:
A város szép,de a közbiztonság nem a legjobb.
2010. febr. 14. 13:47
 4/7 anonim ***** válasza:

Az eddig írtakon kívül a városban van eltemetve Ivan Franko az egyik leghíresebb ukrán költő, a szomszédos megye székhelyének névadója.

Kirándulóhelyek: nem muszály a Kárpátokig elmenni, ha történelmi városok is érdekelnek, abból jópár van egészen közel is:

Zsolvka/Жолвка: Talán a legszebb kisváros a környéken, hasonló stílusú, mint Lvov, több templom, vár, két fatemplom. Marsrutka: operaház mögül.

Drogobics/Дрогобич: Aranyos, jellegzetes galíciai kisváros, belváros + 2 nagyon szép fatemplom (egyik múzeum). Elektricska, vagy bármely Truszkavecbe tartó marsrutka.

Truszkavec: talán a leghíresebb ukrán gyógyfürdő, a Kárpátok keleti lábainál. A legenda szerint a sokat betegeskedő Andropovnak különgéppel innen vittek gyógyvizet, mivel a repülőgép csak Lvovban tudott leszállni, a víz gyógyereje pedig pár óra alatt elmúlik (különféle gázok - ami miatt a víz meggyújtható, és kék lánggal ég! (ez utóbbi nyilván a CH4 miatt)),vizespalack megtölt, katonai helikopterrel Lvovba, onnan külön kormánygéppel Moszkvába. Sok marsrutka Lvovból és Drogobicsból. Elektricska Sztriji átszállással.

Gorodok/Городок: fatemplom, belvárosi épületek, marsrutka a vasút melletti állomásról.

Ha több időtök van, érdemes a szomszéd megyeszékhelyre, Ternopolba átruccanni (3 óra elektricska). Az egyik legszebb Galíciai város, persze csak Lvov után.

Ternopol megyében található Ukrajna 3. legnagyobb kolostora (a Kijevszkaja Lavra és Szvetagorszk után): Pocsajev/почаев. Bár nmem egyszerű a megközelítés, ha valaki arratéved, érdemes pár órát rászánni (2 székesegyház, kisebb templomok, harangtorony, altemplom, stb. Ternopolból, vagy Dubnóból (Kremenyeci átszállással, ez utóbbi is szép városka) közelíthető meg marsrutkával.

2010. febr. 22. 15:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Én csak annyit javasolnék, hogy ne autóval menjetek. A határon csak külön orosz v. ukrán nyelvű papírral engednek át, amelyet a nagykövetségen tudsz megszerezni. Ezután komoly esélyetek van órákig várakozni a határon (a semmire). A rendőrség minket Lembergig (Lvov oroszul, Lviv ukránul) háromszor állított meg és minden alkalommal pénzt követeltek. Mivel siettünk állandóan le tudtak húzni, iszonyú korrupt, rosszindulatú rendőrség és határőrség van.

A város szépsége építészeti értelemben igaz, de keményen lepusztult egy hely. Nyugati turizmussal ne próbáld meg összehasonlítani.

2010. júl. 9. 09:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. A Hotel Nton egy elfogadható szállás, semmi gondunk nem volt vele. Van zárt parkolója is, ami nem hátrány.
2010. júl. 9. 09:14
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :D nekünk autóval olcsóbb mint pl vonattal :D telitankkal Debrecenből :D
2010. júl. 10. 01:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!