Bécs egészét jellemzi és szemlélteti a Mariahilferstrasse, avagy azon túl hasonlóképp dísztelen házak sorakoznak, mint Budapest esetében is a Váci utca turistacsalogató és pompás részén kívül?
Szerintem van olyan része is - ahogy mész autóval, látni, hogy vannak panelek is. Mondjuk nagy a bécsi belváros, nagyon szép a folyópart (azt hiszem Wien-folyó partja, a Dunáé annyira nem tetszett). Tényleg elég nagy a szép része (építészetileg olyasmi, mint nálunk a körút meg a belváros).
Ahol a szállásunk volt olyasmi volt, mint a Sas-hegy környéke.
Ezzel csak az a baj hogy a Maria Hilfer nagyon nem a legszebb utcaja Becsnek, foleg nem epiteszetileg, a sok uvegplazajaval.
Az belvarosban meg teljesen felujitott klasszicista, meg barokk epuletek vannak szinte mindenhol, a kulvarosokban meg a lakotelepektol kezdve a lakoparkig es a villanegyedekig van minden.
Kedves 23:18-as válaszoló!
Szerencsémre láthattam Bécset néhány éve, volt alkalmam megtapasztalni szépségét, így igazolni tudom, amit írsz, de nyilván csak a belvárost jártam át, és ez a kérdés motoszkált bennem.
Kedves Digo!
Talán eltévesztettem, de az én fejemben egy ilyen kép él az utca látványát illetően:
Kedves 02:20-as válaszoló!
Nyilván nem. De reprezentáns lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!