Kezdőoldal » Utazás » Európa » Lengyelország melyik részére...

Lengyelország melyik részére érdemesebb menni?

Figyelt kérdés
Krakkó, Varsó, Wroclaw, Katowice? Baráti társasággal mennénk, busszal vagy vonattal, hova érdemes menni?

2015. febr. 16. 09:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Pont ebben a sorrendben érdekesek.

Krakkóba menjetek, mert az a legérdekesebb, közel van, és könnyű (olcsó) eljutni oda. Busszal oda-vissza összesen 10 ezer. Az utazás 7 órás. De egyvalamire NAGYON ügyelj: Eurolines-szal utazz, és ne Orangeways-szel.

2015. febr. 16. 11:34
 2/13 anonim ***** válasza:
Azt még hozzátenném, hogy vonattal nem érdemes menni, mert nem túlzás, hogy háromszor annyiba kerül, mint a busz.
2015. febr. 16. 11:43
 3/13 demonlord90 ***** válasza:
Eurolines-ből is van 6000 Ft-os járat oda-vissza, de ebből csak 3 pár jár egy héten, míg Orangeways-ből 8 pár (szintén 6000 Ft oda-vissza). Krakkóba valóban nem érdemes vonattal menni, mert bár éjszakai, fekvőhelyes, de pont ezért csak 12 000 Ft-ért van egy irányba. Ezzel szemben Varsóba vagy Katowicébe már van 9000 Ft-ért is éjszakai járat ülőhellyel. A vonatok napi szinten járnak
2015. febr. 16. 12:16
 4/13 anonim ***** válasza:
Mutasd meg nekem azt a 6000 forintos retúr utazást. Az egyirányú jegy kerül annyiba. Többször is utaztam Krakkóba az elmúlt években Eurolinesszal és Orangewaysszel is. Szóval érdekelne a 6000-es retúr.
2015. febr. 16. 12:19
 5/13 demonlord90 ***** válasza:

úgy működik, mint a vonatnál, minél előbb veszed meg, annál nagyobb eséllyel találsz 2990Ft-os jegyet. Orangeways-nél egyszerűen csak nézegesd előre a dátumokat. A pénteki járatokra szokott lenni akár 2 héttel előre is (mivel aznap kettő van). Eurolines-nál pedig úgy működik, h ha szintén előre veszed (általában 2-3 héttel), ott az odafeleútra 3900 Ft-ot ír majd ki, míg ha rögtön veszel is hozzá visszafelét, az már csak 2000 Ft lesz (ezzel kompenzálja ki 2x3000-re). Erre a link [link] de irodában is elintézik neked.

Ha nem tudsz 2-3 héttel legalább előre tervezni, akkor 6000 Ft az egyirányú jegy, ahogy mondtad is.

2015. febr. 16. 13:56
 6/13 anonim ***** válasza:
Én Krakkban éltem két évig és szerintem semmi extra nincs a városban. Idén tervezek visszaköltözni Lengyelországba, de most már Wrocławba... Ha rám hallgattok, akkor odamentek. Szerintem sokkal szebb, mint Krakkó, érdemes képeket nézni róla a neten! :)
2015. febr. 17. 18:36
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Legszívesebben mindegyiket megnézném, de egy-egy városban is annyi látnivaló van, hogy hamar eltelik egy párnapos nyaralás. A volán eurolines buszai szimpatikusak és a menetrend sem rossz. Úgy néz ki, hogy Wroclaw lesz a kiszemelt cél.

Szállással és étkezéssel kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata? Hol és milyet érdemes nézni? Körülbelül mennyibe kerülnek?

2015. febr. 18. 16:35
 8/13 anonim ***** válasza:

Szállást nem tudok mondani, mert én oda mindig a barátaimhoz ugrottam át Krakkóból. Viszont az egyik legjobb kocsma ott a főtéren az a Spiż.. :)

Árak terén kb. olyanokra számíts, mint itt Mo-n.. vagy akár olcsóbbra.

2015. febr. 18. 18:57
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Akkor oda is benézünk.. :-)

Azt olvastam, hogy minden látványosság a főtér közelében van. Azonban ami még mindenképp érdekelne, az a Japánkert. Oda könnyű eljutni?

Illetve még egy olyan kérdésem volna, hogy valóban van-e 3 napos jegy a tömegközlekedésre?

2015. febr. 19. 09:02
 10/13 anonim ***** válasza:

A japánkertben még sosem voltam, de megkérdezem a barátaimtól a dolgot... ;)

3 napos jegy létezik, az alábbi linken megnézhetitek a jegyárakat, a 72-godzinny és az N oszlop (normál jegyár) vonatkozik rátok, tehát 26 złoty (durván 2,000 Ft-ba kerül).

[link]

A tömegközelekedés amúgy nagyon jó, szinte mindenhol vásárolhattok automatákból, de még a legöregebb buszokon és villamosokon is tudtok automatából jegyet venni (itt viszont csak PayPassos kártyával és ha jól emlékszem csak egy útra szólót).

2015. febr. 19. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!