Lengyelország melyik részére érdemesebb menni?
Pont ebben a sorrendben érdekesek.
Krakkóba menjetek, mert az a legérdekesebb, közel van, és könnyű (olcsó) eljutni oda. Busszal oda-vissza összesen 10 ezer. Az utazás 7 órás. De egyvalamire NAGYON ügyelj: Eurolines-szal utazz, és ne Orangeways-szel.
úgy működik, mint a vonatnál, minél előbb veszed meg, annál nagyobb eséllyel találsz 2990Ft-os jegyet. Orangeways-nél egyszerűen csak nézegesd előre a dátumokat. A pénteki járatokra szokott lenni akár 2 héttel előre is (mivel aznap kettő van). Eurolines-nál pedig úgy működik, h ha szintén előre veszed (általában 2-3 héttel), ott az odafeleútra 3900 Ft-ot ír majd ki, míg ha rögtön veszel is hozzá visszafelét, az már csak 2000 Ft lesz (ezzel kompenzálja ki 2x3000-re). Erre a link [link] de irodában is elintézik neked.
Ha nem tudsz 2-3 héttel legalább előre tervezni, akkor 6000 Ft az egyirányú jegy, ahogy mondtad is.
Köszönöm a válaszokat! Legszívesebben mindegyiket megnézném, de egy-egy városban is annyi látnivaló van, hogy hamar eltelik egy párnapos nyaralás. A volán eurolines buszai szimpatikusak és a menetrend sem rossz. Úgy néz ki, hogy Wroclaw lesz a kiszemelt cél.
Szállással és étkezéssel kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata? Hol és milyet érdemes nézni? Körülbelül mennyibe kerülnek?
Szállást nem tudok mondani, mert én oda mindig a barátaimhoz ugrottam át Krakkóból. Viszont az egyik legjobb kocsma ott a főtéren az a Spiż.. :)
Árak terén kb. olyanokra számíts, mint itt Mo-n.. vagy akár olcsóbbra.
Köszönöm! Akkor oda is benézünk.. :-)
Azt olvastam, hogy minden látványosság a főtér közelében van. Azonban ami még mindenképp érdekelne, az a Japánkert. Oda könnyű eljutni?
Illetve még egy olyan kérdésem volna, hogy valóban van-e 3 napos jegy a tömegközlekedésre?
A japánkertben még sosem voltam, de megkérdezem a barátaimtól a dolgot... ;)
3 napos jegy létezik, az alábbi linken megnézhetitek a jegyárakat, a 72-godzinny és az N oszlop (normál jegyár) vonatkozik rátok, tehát 26 złoty (durván 2,000 Ft-ba kerül).
A tömegközelekedés amúgy nagyon jó, szinte mindenhol vásárolhattok automatákból, de még a legöregebb buszokon és villamosokon is tudtok automatából jegyet venni (itt viszont csak PayPassos kártyával és ha jól emlékszem csak egy útra szólót).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!