Dubrovnik Szerbián- Bosznián keresztül? Vélemények? Tapasztalatok?
Figyelt kérdés
2015. febr. 15. 00:44
1/9 demonlord90 válasza:
Több a látnivaló, szerintem szép nagyon :) Egyik irányban mindenképp megéri arra menni! Max, ha nem a Dél-Alföldről mész, akkor egy 2-3 órát még számolj rá az útra (plusz határok, gyengébb utak, stb).
2/9 anonim válasza:
Szerbiát nem tudom, de Bosznián át többször is mentem már az Adriához.
Olcsóbb az üzemanyag, nincsen autópályadíj (meg persze autópálya sincsen), viszont rendkívül szép helyek vannak útközben. (Jelcei vízesés stb...)
A rendőrök viszont szeretnek büntetni a lejtők aljában kézi-radarozva, gyorshajtásért.
Bosznián át kb 20.000 Ft-ot tudsz megspórolni, a Bp-Letenye-Split-Dubrovnik (oda-vissza) autópályához képest.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Most megyünk először arra. Békés megyéből vagyunk. Nekünk km-ben sokkal kedvezőbb lenne ez az út, persze pénzben is. Minden véleményt szívesen fogadok! :)
2015. febr. 16. 21:44
4/9 demonlord90 válasza:
Ha szeretitek a változatosságot, egyik irányban mindenképp ajánlom Boszniát :) az túlzás, h nincs autópálya, ráadásul ott hivatalos helyeken csak márkát fogadnak el (amit kint tudsz váltani), a többi valutát (dinár, kuna, €) csak leértékelve. Szóval érdemes betérni egy városba és váltani egy keveset. A Szerbia - Montenegró útvonal kifejezetten járható, autópályákon ugyanúgy fogadnak el €-t, mint dinárt, szóval külön váltanotok sem kell. Ha a szerb határt választjátok, javaslom az Ásotthalmi vagy Tiszaszigeti határátkelőket (éjszaka Tompát), mert a röszkei borzalmas szokott lenni
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Ott
2015. febr. 17. 08:58
6/9 A kérdező kommentje:
Bocsi, de vvéletlenül elküldtem :) Olyan régi beszámolókat találok csak, amik már 10 évesek... Le tudnátok írni nekem egy konkrét útvonalat? Ott mennyibe kerül az autópálya használat? Bocsi a sok kérdésért, de a párom eléggé bizonytalan az erre felé menő útban
2015. febr. 17. 09:05
7/9 anonim válasza:
Az Eurot mindenütt örömmel elfogadják, ezért sem érdemes váltani, meg a maradékkal úgy sem lehet mit kezdeni.
A tankolást meg úgyis bankkártyával történik.
(Én pl. még sohasem váltottam.)
Mostart ki ne hagyjátok!
Amúgy Dubrovnik rettentően megdrágult, jobban jártok ha egy közeli kisebb településen foglaltok szállást.
8/9 demonlord90 válasza:
Ha Békés-megyéből jöttök, akkor Mórahalom - Ásotthalom - Szabadka - Topolya (esetleg Tiszasziget - Zenta - Topolya), éjszakai (7pm-7am) átkeléssel Szeged - (Kelebia-) Tompa - Szabadka. Autópályán onnan Újvidékig (idáig azt hiszem, egy fizető van csak, 2-3€), onnan Szabács (de éjszaka lehet Belgrád is, az még egy 2-3€-s fizető), utána Valjevo - Uzice - Nova Varos - Zabljak - Niksic - Kotor/Herceg Novi/Dubrovnik. Ezt az útvonalat (a nem-autópálya részét, főleg a montenegrói szakaszon) 3-4 éve építették ki, nagyon jó minőségű (!)(a hegyi részeken 2+1 sávos), kevésbé forgalmas és Zabljak környékén (de valójában végig) gyönyörű (Tara-kanyon, Fekete-tó,...). Montenegróban (ami egyébként is €-zóna) nem fizetős. Podgoricának ne menjetek, az nagyon forgalmas s egyébként sincs semmi látnivaló ott. Ha Boszniába(n) (is) mennétek, akkor Uzice után (előtt) Visegrád, s le Mostarig (ezt az utat pont építették, mikor mentünk, szóval nem tudom, most milyen minőségű. Kicsit félelmetes a sok, hosszú, kivilágítatlan alagút és a vékony hegyi szerpentinek miatt). Ha kicsit kerülnétek, akkor Baja - Eszék - Dobaj/Tuzla - Szarajevó - Mostar - Dubrovnik. Ez lényegesen jobb út, mint a második, de kicsit forgalmas is.
9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a leírást!!! :)
2015. febr. 24. 22:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!