Festői kisvárosok?
Tudnátok nekem írni néhány festői szépségű, kellemes hangulatú, vagy épp ellenkezőleg sötét hangulatú, félelmetes városokat? Akár Magyarországon, akár Európa más országaiban.
Szépek közül, eddig Zircet találtam.
Félelmetesek közül még nincs egy sem.
Köszönöm :)

Festői és kicsi? ilyenből szerintem rengeteg van :D amik nekem először eszembe jutnak (természetesen teljesen össze-vissza): Nagyszeben, Bártfa, Eperjes, Sopron, Torún, Lindau, Lugano, Kaunas, Riga, Maribor, Bolzano, Aosta, Monte Carlo, Siracusa, Bergen, Mostar, Zabljak, Ohrid, Prizren, Kamenyec-Podolszkij, Liptószentmiklós, Csorba(-tó), Ótátrafüred, Poprád, Salerno..
Sötét hangú, félelmetes.. Ózd, Kazincbarcika, Vinnyica, Shkodra, Tirana, Nova Huta (Krakkó egy része), Catania, Craiova, Kragujevác, Podgorica, Pristina, Thesszaloniki (egy része), Kisinyov.. Pripjaty :)
Nagyon köszönöm :) Nem is gondoltam, hogy ilyen sokat kapok egyszerre.
Aki tud még, örömmel várom a válaszokat!

Mivel Olaszországot ismerem, innen válogatok neked(és mellesleg olvasgathatsz is róla):
/sajnos nem tudok választani, ezért felsorolom csak a szigorúan legszebbeket.../
Szellemvárosok (lakatlan helyek) Olaszországban:
2.rész:
3.rész:
Burano:
San Gimignano:
Sirmione:
Castelmezzano:
Camogli:
Palmanova:
Amalfi:
Positano:
Alberobello:
Vernazza:
Riomaggiore:
Matera:
Arquá Petrarca:
Bussana Vecchia:
Usseaux:
Calitri:
Monteriggioni:
Gradara:
Mantova:
Gangi:
Mussomeli:
Sorrento:
Lucca:
Casertavecchia:
Pienza:
Procida:
Bosa:
Gubbio:
Bagnoregio:
Pitigliano:
Ponza:
Ragusa:
Sorano:
Pacentro:
...és ilyen lesz a következő album, Apricale is

Pár festői kisváros, ami eszembe jutott:
Český Krumlov (Csehország), Siena (Olaszország), Piran (Szlovénia), Selmecbánya /Banská Štiavnica/

Festői: Eguisheim, Kaysersberg, Riquewihr, Ribeauvillé, Obernai (ezek mind Elzászban vannak).
Félelmetes: Lunik IX, de ne menj oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!