Észak-, közép -Olaszországban mely városokat
ajánlanátok?
Figyelt kérdés
Márciusban elmennénk 1 hosszú hétvégére barátnőmmel, ilyen időben fürdeni biztos nem lehet, pont ezért kéne olyan, ahol látnivalóból is van, meg azért este szórakozni is el tudnánk menni.
Vagy Firenze (és akkor Pisa-t is meg tudjátok nézni, amire egyébként 2 óra is elég). Vagy egy Velence - Bologna kombó. Vagy Milánót ajánlom még. Igaz, a városban csak néhány látnivaló van, de ha csillagtúráztok egyet, sok helyet meg tudtok nézni (Torino+Aosta, Lugano+Locarno+Bellinzona+Como, esetleg Nizza-Montecarlo). Csak azért mondom, mert ezt én mind megcsináltam (igaz, nem csak egy hosszúhétvégét voltam ott). De legalább egyet választhattok :) Ha időben veszitek a jegyeket ( [link] még egész olcsón is kijön (Montecarloig pl 25€ oda-vissza). Variálhattok is, h több helyen alszotok. Esetleg éjszakai vonatoztok (a szállás árából kijön)
2015. febr. 4. 15:34
2/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ!
Közben megtudtam, hogy csak 1 napunk lesz, de akkor az reggeltől estig. Egy naposra mit ajánlanál?
Verónával mi van? Az nem olyan jó?
2015. febr. 4. 18:22
3/11 demonlord90 válasza:
szép hely Verona, de szerintem sok rá egy nap. Ha még nem voltatok, akkor mindenképpen Velence! Ha meg igen, akkor Firenze. Esetleg Bologna v Torino. Sőt, 1 napra akár Milánó is (Como közel van, megy ki "S-bahn", azzal is össze lehet kötni). De persze mehettek Veronába is, ott is el lehet tölteni egy napot (embere válogatja, én kicsit rohanósabb vagyok az átlagnál)
2015. febr. 4. 18:32
4/11 anonim válasza:
Jo rohanos lehetsz, ha Pisat megnezted 2 ora alat...
2015. febr. 4. 18:52
5/11 anonim válasza:
Bergamóban is el lehet tölteni egy napot, nekem tetszettek az épületek. Sok templom, katedrális van a főtér környékén. Milánóban a dómon kívül nem sok minden van, legfeljebb a Sforza-kastély a parkkal érdemel említést. Az Alpok hegyei között is vannak gyönyörű kisvárosok, pl. Livigno a virágos házaival nyáron felejthetetlen, ráadásul itt olcsón lehet venni bármit, mert vámmentes-övezet. Ha csak egy napotok lesz, akkor Velence is jó választás lehet, van olyan ismerősöm, aki már vagy ötször volt ott, annyi a látnivaló.
2015. febr. 4. 20:49
6/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Így azért könnyebb választani. :)
2015. febr. 4. 22:35
7/11 demonlord90 válasza:
nincs mit (részemről) :)
4-es, most azért gondolj bele.. ott van a Dóm tér, gyalog 20 percre az állomástól. Ott elvagy mondjuk fél órát. Max még mész egy kört az egyetemeknél és a folyóparton, kicsit vásárolsz.. e basta. Ha nem lennék rohanós sem tudnék ott egy napot eltölteni.
2015. febr. 4. 23:08
8/11 anonim válasza:
7. Belegondoltam, jártam Pisaban többször is. Nekem sikerült :) De én bambulós vagyok, ha már egyszer ott vagyok alapon megnéztem amit lehetett. És felmásztam a toronyba is, ami ugye megint nem 2 perc, attól függően mikorra kapsz jegyet. De torony nélkül se 20 perc a Csodák tere. Nekem.
2015. febr. 5. 08:16
9/11 demonlord90 válasza:
ezek szerint mi kb a két véglet vagyunk :)
Mondjuk az én 2 órámhoz az is hozzá járult, h reggel 7-kor értem Pisaba, s míg a Dóm térre kiértem, egyetlen emberrel sem találkoztam (aminek persze megvoltak a maga előnyei). Utána a térhez közel van egy másik állomás, onnan indultam tovább
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!