Mit éri meg hozni Ukrajnából?
Feleség!
Igazából elég sok minden olcsóbb kicsivel, de ha kimész úgyis látni fogod az árakat, és akkor azt hozol be, amit megéri.
Ha kereskedni akarsz, akkor nem nagyon éri meg hozni az ukrán árukat, mert MO-n nem lesz rájuk kereslet. (Láttam egy 6. kerületi boltból hogyan tűntek el fokozatosan az orosz termékek)
Ha viszont saját fogyasztás: Van normális kenyér (fekete) meg mustár (tényleg csípős) és aránylag olcsók is. Valaki mondta a csokikat, tényleg nagyon jók, érdemes a madártejessel bepróbálkozni (ptyicsje moloko), aztán van a szilvás (csernoszliv), lessina, krasznij mak, kara-kum, stb, a klasszikusok. Vodka van dögivel. Á! Nagyon jó a gyümölcslé, puritán fehér csomagolásban keresd és ukránul rá van írva, hogy "Cik", ami annyit tesz, hogy lé :-) Meg rá van rajzolva, hogy miből van, oszt nagyjából ennyi is van a dobozon. A beregszászi konzervgyár gyártja, régen nyomták Odesszában is, de az most asszem bezárt. Ebben a lében TÉNYLEG van gyümölcs! A műszaki cikkekről nem hinném, hogy sokkal olcsóbbak, augusztusban vettem mobilt Kijevben, de csak azért, mert van rajta cirill bötű, amúgy ugyanannyiba került, mintha Pesten vettem volna.
utolsó vagyok, még jutott eszembe:
halkészítmények, halva (préselt napraforgó), pilményi (húsos derelye), varényiki, zefír. Mind elsőosztályú cucc, MO-n nincs, de nem tudom, hogy egy magyar ízekhez szokott gyomor mit szól hozzá
ja, és a tejföl klasszisokkal jobb, mint a mienk, na mostmár lelövöm magam :-)
üdv
utolsó, nemá, hát sokkal jobb az orosz "túró rudi" a "szirok" azt ukrajnában is bárhol kapni!!
sőt állítólag a magyar túró rudit arról másolták..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!