Kezdőoldal » Utazás » Európa » Olaszországba utaztál már...

Olaszországba utaztál már vonattal?

Figyelt kérdés

Mennyi idő az út mennyibe kerül a jegy(oda-vissza)....minden érdekelne,elsősorbn tapasztalatokra lennék kiváncsi.

Rómába szeretnék menni.

2010. febr. 7. 11:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Én 2-szer utaztam Velencébe. Jelenleg annál messzebbre nem közlekedik Magyarországról vonat. A legolcsóbb retúrjegy oda 58 Euro, de ez ülőhelyre szól, legolcsóbb hálókocsis jegy 78Euro, ezek akciós árak, minden vonatra korlátozott számban állnak rendelkezésre, legbiztosabb, ha 2 hónapra előre veszed őket. A vonat Budapestről 17:00-kor indul, és másnap 7:16-ra ér Velence Santa Lucia pályaudvarra. Visszafelé 21:20-kor indul, és 10:59-re van Budapesten. Velencéből, Rómába 9:27,10:27 és 11:27-kor indul Eurostar vonat, 3:46-perc alatt ér Rómába, 2. osztályra szóló jegy 73 Euro.
2010. febr. 7. 12:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Én nem a menetrendet szeretném neked elmondani. Azt te magad is megtalálod szerintem.

Kb két éve nyáron mentem Velencébe vonattal. Nagyon hosszú és fárasztó! Kupéban utaztunk, voltak még rajtunk kívül ott emberek, jöttek mentek az út alatt, figyelni kellett a csomagokra is éjszaka. A vonat késést is kalkuláld bele, nálunk vagy 2 órát késett! De mikor megláttuk Triesztet a vonatból reggel, az viszont valami nagyon jó érzés volt, el is múlt a fáradságunk (egy időre). :)

Egyszer a kaland kedvéért érdemes kipróbálni, de ha nem bírod a gyűrődést, akkor inkább utazz repülővel.

2010. febr. 7. 13:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Én, aki kétszer voltam, nekem egyszer sem késett a vonat, persze lehet, hogy csak szerencsém volt, de Velencébe mindig percre pontosan érkeztünk.
2010. febr. 7. 13:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk mi Pestről is eleve késve indultunk, mert a szigetnek akkor lett vége, és tömve volt a vonat mindenféle fesztivál arccal. .)
2010. febr. 7. 13:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi beszámolókat.Reptérre bajos lenne feljutnunk,a vonat egyszerübb:))

Meg imádok vonatozni:)

2010. febr. 7. 23:50
 6/6 anonim válasza:

Bátyám ment ki sokszor, szerinte szebb mint Amerika.

Ment ki Auswitzba is (nem félreérteni xD), Bulgáriába meg minden(több ország is még).

De neki olcsó, mert vasutas, erre van nekik külön jegy.

Olcsó szerinte, mert pl Montenegróba 10 napra 25 ezer forint 1 főre. Kocsival mennek ki majd haverjaival.

2010. márc. 8. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!